Сцена / екран / ефир

Балет „Арабеск“ представя „Лешникотрошачката”

10 януари 2021, 17.00 часа, Държавен музикален театър

Балет „Арабеск“ представя „Лешникотрошачката”

 

◊ ПОКАНА

На 10 януари от 17.00 ч., на сцената на Музикалния театър

Балет „Арабеск“ представя

„Лешникотрошачката”

Съвременна танцова приказка за деца и възрастни по музика на П. И. Чайковски

Хореография – Боряна Сечанова
Сценография – Борис Стойнов
Художник - Цветанка Петкова-Стойнова

 

"Лешникотрошачката” на Балет „Арабеск”, създаден по прочутата приказка на Е.Т.А. Хофман и вълшебната музика на П. И. Чайковски, е интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение.

Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи,

Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман - мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Васил Дипчиков, на братчето на Мари Фриц - Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка - Константина Ханджиева, и в ролята на  Снежната кралица е Ангелина Гаврилова.

„Спектакълът минава на един дъх и е изключително атрактивен. Той демонстрира високия професионализъм и възможности на танцьорите от Балет „Арабеск”, който за пореден път защити класата си на първа и единствена компания за съвременен танц у нас и зареди почитателите си с истинско коледно настроение. Сюжетът е представен с изтънчено въображение, проникновен романтизъм и модерна чувствителност.”

Мария Русанова

* * *

Билети на касата на Музикален театър (029431979) или online https://epaygo.bg/1321256594

Мерките за безопасност с цел предотвратяване разпространението на Covid-19 по време на спектаклите в Музикален театър са съобразени с всички разпоредби и препоръки на Министерство на здравеопазването, както и от Столична община.

Местата в зрителната зала са ограничени до 30 % от наличните.

Молим, носете маски и спазвайте дистанция.

Ние се грижим за Вашето здраве и безопасност!

 

Автор: Мая Михайлова, Балет "Арабеск"
04.01.2021 г. 15:53
Посетено: 779
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32172-balet-arabesk-predstavya-leshnikotroshachkata