Сцена / екран / ефир

Музикалният театър с Новогодишен спектакъл на "Прилепът" на 31 декември

Артистите подготвят празник за зрителите с музиката на Щраус, шампанско и много изненади

Музикалният театър с Новогодишен спектакъл на "Прилепът" на 31 декември

 

◊ ПОКАНА

Часове преди настъпването на Новата 2021 година – на 31 декември от 17:00 часа – Музикалният театър кани публиката на Новогодишен спектакъл на „Прилепът” от Щраус. След невероятния успех миналата година и възторга на публиката, артистите на Музикалния театър ще играят отново в последния ден на годината най-популярната оперета на Краля на валса, която традиционно се поставя в навечерието на Нова година.

За зрителите на Музикалния театър на 31 декември ще има много изненади, томбола по време на спектакъла и празнично настроение, което ще се лее като пенливо шампанско. Публиката ще се почувства като специален гост на бала на ексцентричния Принц Орловски, където се заплита комичния сюжет на оперетата и звучи прочутата „Наздравица” на Щраус – “Шампанското е божи дар…”. С този популярен рефрен артистите ще вдигнат наздравица на сцената, а публиката ще бъде поздравена от Музикалния театър с шампанско в антракта на спектакъла.

Най-популярната оперета на Щраус “Прилепът” се изпълнява във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

Постановката на Музикалния театър е класическа трактовка на оперетата, но с много закачливи препратки към съвременността. Сюжетът е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание брака и съпружеската вярност на главните герои. Така без да подозира, че е в действие планът „Отмъщението на Прилепа”, Айзенщайн ухажва собствената си съпруга Розалинда, прикрита с маска, на бала на Принц Орловски. Забавният сюжет на оперетата, изключителните изпълнения на артистите, шеметните танци, пищните костюми и декори, съчетани с виталната музика на Щраус, ще превърнат вечерта на зрителите в истински празник, обещават от Музикалния театър.

Режисьор на спектакъла е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, сценографи – Иван Савов и Слава Савова, художник на костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоанна Стоянова.

На 31 декември участват артистите: Владимир Грудков (Айзенщайн), Олга Динова (Розалинда), Христо Сарафов (Франк), Денко Проданов (Принц Орловски), Стефан Петков (Алфред), Добромир Момеков (Фалке), Тодор Велков (Блинд), Исидора Молес (Адела), Илона Иванова (Ида), Георги-Маноел Димитров (Фрош), Александър Василев (Лесничей), Мадлен Цанков (Мелания), Николай Димов (Корикон), Георги Ханджиев (Герхард), Лъчезар Лазаров (Франц), Алексей Римша (Лакей)

Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

* * *

Билети за Новогодишния спектакъл на „Прилепът” на 31 декември от 17:00 часа се продават на касата и на сайта на Музикалния театър – https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-12. Местата са ограничени до запълване на 30 процента от капацитета на залата.

 

 

Автор: Национален музикален театър
28.12.2020 г. 14:48
Посетено: 686
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32157-muzikalniyat-teatar-s-novogodishen-spektakal-na-prilepat-na-31-dekemvri