Сцена / екран / ефир

Млади актьори от НБУ пресъздават митове на Овидий в онлайн спектакъла „Метаморфози“ от Мери Цимерман

Представлението може да бъде гледано 22 декември от 19:00 часа в платформата URBO

Млади актьори от НБУ пресъздават митове на Овидий в онлайн спектакъла „Метаморфози“ от Мери Цимерман

 

◊ СЪБИТИЕТО

Университетският театър на Нов български университет продължава своята кампания за създаване на стипендиантски фонд на името на проф. Васил Димитров и набиране на средства в подкрепа на млади и талантливи актьори.

На 22 декември от 19:00 часа студентите от програма „Театър“ на НБУ ще представят онлайн спектакъла „Метаморфози“ от Мери Цимерман.

Режисьор е проф. Ева Волицер, която изгражда сложно и завладяващо представление, като преплита дълбоките духовни търсения на героите с пластическа динамика, въображение и красота на визията.

Какво кара един човек да стане напълно различен? Какво може да се случи, ако пренебрегнем любовта?

„Метаморфози“ е спектакъл, който съчетава великолепен поетичен текст и въздействащи изразни средства - слово, пластика и хореография. Спектакъл за любовта, загубите, въображението и превръщанията на духа.

Младите актьори пресъздават прекрасния свят на Овидиевите герои, съчетани със съвременна чувствителност, модерен рефлекс и значими послания.

Спектакълът е гостувал на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, театър „Сфумато“, театър „Сълза и смях“, Български културен институт Лондон, Драматичен театър Варна, Драматичен театър Бургас, Драматичен театър Русе, Драматичен театър Плевен.

Представлението може да бъде гледано в платформата URBO (https://urboapp.com/bg/e7841--meta-morfozi) безплатно. Зрителите, които пожелаят, ще могат да дарят билет на стойност от 1 до 10 лв.

Събраните средства ще бъдат вложени в стипендиантски фонд в подкрепа на студенти от програма „Театър“.

Фондът ще бъде учреден на името на проф. Васил Димитров, дългогодишен преподавател и почетен професор на НБУ, който не спираше да учи, вдъхновява и подкрепя своите студенти.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
18.12.2020 г. 14:33
Посетено:
688
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/32132-mladi-aktyori-ot-nbu-presazdavat-mitove-na-ovidiy-v-onlayn-spektakala-metamorfozi-ot-meri-tsimerman