Сцена / екран / ефир

Артисти от НБУ представят истории за насилие в онлайн спектакъла "Историята Ти (ти) в мен"

Спектакълът е част от кампанията „Няма Невинни Наблюдатели”

Артисти от НБУ представят истории за насилие в онлайн спектакъла "Историята Ти (ти) в мен"

 

◊ ПОКАНА

Студенти и преподаватели от Университетски театър на Нов български университет представят един по-различен прочит на темата за насилието сред подрастващите в театрален онлайн формат.

На 18 ноември от 19 часа, актьорите в спектакъла „Историята Ти (ти) в мен“ ще изиграят своите роли от вкъщи, а представлението ще се предава на живо във фейсбук.

В представлението ще бъдат включени документални кадри по проблема за насилието сред децата.

Темата за агресията не спира да бъде актуална и във време на пандемия. Само през първия месец на изолация през пролетта, обажданията за домашно насилие на „Горещата линия за деца 116 111“ са се увеличили с 370.

Спектакълът „Историята Ти (ти) в мен“ е резултат от работата на екипа с над 360 деца от различни градове и на различни възрасти и дава гласност на техните истории пълни с въпроси, несъгласия и болка.

Текстът и режисурата са на доц. Възкресия Вихърова. Спектакълът е част от кампанията „Няма Невинни Наблюдатели”, подкрепена от МОН, Столична община и Съюза на артистите в България.

Представлението ще е безплатно, но след края му зрителите сами ще преценят дали и колко да заплатят за него през платформата, през която се излъчва -  https://bit.ly/2UrDDpI

Повече за събитието може да видите тук: https://fb.me/e/4WUZX1Q9K

 

Автор:
НБУ
Публикация:
17.11.2020 г. 12:42
Етикети:
домашно насилиекампанияонлайнспектакълНов български университетУниверситетски театърНБУ
доц. Възкресия Вихърова
„Няма Невинни Наблюдатели
„Историята Ти (ти) в мен“
Посетено:
725
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31993-artisti-ot-nbu-predstavyat-istorii-za-nasilie-v-onlayn-spektakala-istoriyata-ti-ti-v-men