Сцена / екран / ефир

Премиера на детския мюзикъл "Приказка за водата"

26 октомври, 11 часа, Дом на културата "Средец". Вход свободен!

Премиера на детския мюзикъл "Приказка за водата"
 
 
◊ ПОКАНА
 
На 26 октомври (понеделник), от 11 часа, Дом на културата "Средец" ще бъде домакин на премиерата на най-новия детски мюзикъл на композитора Венци Мицов "Приказка за водата".
 
Сюжетът е приказен, либретото е дело на тандема Венцислав Мицов - Момчил Георгиев. Представлението е подходящо за деца от 5 до 15 години, техните родители и за всички жадни за представления посетители.
 
В детската продукция ще участва и камерен оркестър с много музикални инструменти, които децата ще могат да чуят и видят на живо: цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, обой, кларинет, фагот, валдхорна, тромпет и ударни. В ролята на различните персонажи ще влязат професионални оперни певци и деца, които учат пеене в НМУ "Любомир Пипков", София. На диригентския пулт ще бъде маестро Христо Павлов.
 
Сюжетът на "Приказка за водата" интригува с множество вълнуващи мигове. Спектакълът е изпълнен с детски песни, инструментални встъпления, лайт мотиви, разказващи епизоди и смешни моменти. Основният персонаж е млад цар, който встъпва във власт. Ще разберем за неговите вълнения, за веселите моменти, но и за проблемите в Царството. Ще проследим тревогите на царя за това че Царството му остава без вода. 
 
Поуката от мюзикъла е важна житейска мъдрост, която е добре да бъде осъзната от децата: Да пазят водата, природата и всички нейни земни ресурси.
 
Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
 
Организатор на събитието е Д Мюзик, инициатор и на "Концерти за малчугани и великани".
 
Събитието ще бъде проведено с оглед на всички противоепидемични мерки за превенция с Ковид 19.

Входът е свободен.

Повече за спектакъла тук:
https://www.facebook.com/musicalforkids.bg/
 
Очаквайте фрагменти от премиерата тук:
https://www.youtube.com/channel/UC-IZq57_LkoUu1G5X9t2CCA

 
 
Автор:
Тина Коилова, Диана Витанска
Публикация:
24.10.2020 г. 23:22
Посетено:
1082
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31890-premiera-na-detskiya-myuzikal-prikazka-za-vodata