Сцена / екран / ефир

Столичен куклен театър представя премиерния си спектакъл “Малкият Мук” по Вилхелм Хауф

3 октомври 2020 г. - първа премиера в обновения салон на бул. “Янко Сакъзов” №19

Столичен куклен театър представя премиерния си спектакъл “Малкият Мук” по Вилхелм Хауф

 

◊ ПОКАНА

Столичен куклен театър представя премиерния си спектакъл “Малкият Мук” по Вилхелм Хауф

На 03.10.2020 г. - събота, Столичен куклен театър ще представи първата премиера в обновения си салон на бул. “Янко Сакъзов” №19.

Представлението ще се играе два пъти в уречения ден – предпремиера от 12:00 и премиера от 19:00 часа.

“Малкият Мук” по Вилхелм Хауф

Драматизация: Дарко Ковачовски
Режисьор: Тодор Вълов
Сценография: Наталия Гочева
Музика: Пламен Мирчев - Мирона

Участват: Мариан Рангелов, Любомир Генчев, Мила Коларова, Димитър Тодоров, Ирен Лазарова, Христо Димитров

 

Издадена през далечната 1826 година от Вилхелм Хауф, разказ-приказката “Малкият Мук” продължава да бъде актуална и до днес.

Във времена на силно разклатени нравствени добродетели е повече от важно да ги възпитаваме у децата и да им покажем кои са достойните човешки качества – честност, справедливост, борба за истина и правда.

Точно такава е и историята на Малкия Мук. Произхождайки от много бедно семейство, Мук е подложен от съдбата на редица изпитания и перипетии. Той се сблъсква с измамното щастие и блясък на високите обществени постове и преходността на славата и богатството, но успява честно и достойно да извоюва своето право на човешко щастие.

Постановката сама по себе си притежава колкото развлекателна, толкова и образователна цел. Подрастващото  поколение има силна потребност да бъде информирано за изконните човешки добродетели и ценности, а какъв по-добър начин да им бъде поднесена тази информация от един интересен прочит на любима класическа приказка.

Представлението е подходящо за деца над 4 годишна възраст.

 

Спектакълът “Малкият Мук” е поставен за първи път в Столичен куклен театър през 1978 година от режисьора Сегей Висонов, сценография Лиляна Ангелова.

През целия месец Октомври във фоайето на театъра ще бъдат изложени автентични кукли и снимки от първата постановка. Всички посетители на салона на бул. “Янко Сакъзов” № 19 ще имат възможност да се запознаят с тях.

 

Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
01.10.2020 г. 15:58
Етикети:
Посетено:
783
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31740-stolichen-kuklen-teatar-predstavya-premierniya-si-spektakal-malkiyat-muk-po-vilhelm-hauf