Сцена / екран / ефир

Столичен куклен театър стартира новия театрален сезон с богата палитра от репертоарни и премиерни постановки

Още в първата седмица зрителите ще имат избор от шест различни заглавия

Столичен куклен театър стартира новия театрален сезон с богата палитра от репертоарни и премиерни постановки

"Боризмейко"

 

◊ НОВИЯТ СЕЗОН НА СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

Първото представление на театъра за новия сезон ще бъде за най-малките зрители, децата на възраст между 0 и 3 години. На 16 септември, от 10.30 ч. на лятната сцена пред салона на бул. „Янко Сакъзов“ 19, ще се играе представлението за бебета "Бебешка пиеса", с автор и режисьор Елза Лалева. На следващия ден, от 18.00 ч. също на лятната сцена, СКТ ще отбележи Деня на София с постановката "Пази детето", по идея на Кирякос Аргиропулос, текст и режисура - Елза Лалева. Представлението е част от лятната програма на Столична Община и е с вход свободен, но поради ограничения брой места - с предварително записване на касата на театъра.

През новия сезон Столичният куклен театър ще предложи на своите зрители, както представления от  редовната си програма, така и нови спектакли. В момента текат усилени репетиции на „Малкият Мук“, една любима приказка на Вилхелм Хауф. Режисьор на постановката е Тодор Вълов. В сегмента „театър за бебета“ също предстои премиера. „Светлинка“ е най-новото представление, което ще бъде за децата на възраст от 0 до 3 годинки. Преди дни започна и подготовката на "Вълкът и седемте козлета", една от най-любимите приказки на много поколения. Драматизацията е на Яна Борисова, а режисьор на спектакъла е Кирякос Аргиропулос. Представлението ще бъде под формата на мюзикъл с повече от 20 песни, а автор на музиката е Милен Кукошаров.

Наред с подготвянето на премиерни постановки, ще бъдат възстановени и някои любими на децата представления от репертоара на театъра. Това са спектаклите "Боризмейко", с автор и режисьор Славчо Маленов и "Малко синьо, малко жълто" по картинната книжка на Лео Лиони, с режисьор Миха Голоб (Словения). Първата среща на публиката с тях ще бъде още на 19 септември.

* * *

Всички представления в театъра ще се играят при строго спазване на противоепидемичните мерки и  заповедите  на Министерство на здравеопазването и Столична община, с цел безопасност на публиката и екипа на театъра.

Автор: Столичен куклен театър
11.09.2020 г. 13:55
Посетено: 901
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31662-stolichen-kuklen-teatar-startira-noviya-teatralen-sezon-s-bogata-palitra-ot-repertoarni-i-premierni-postanovki