Сцена / екран / ефир

„Многая лета” за началото на новия сезон на Музикалния театър

Първата премиера е през октомври на оперетата „Принцесата на цирка”

„Многая лета” за началото на новия сезон на Музикалния театър

Солисти, балет и оркестър на Музикалния театър

 

◊ НАЧАЛО НА НОВИЯ СЕЗОН НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР И БАЛЕТ "АРАБЕСК"

С водосвет за здраве и успех беше открит новият театрален сезон на Музикалния театър и Балет „Арабеск”. От сцената на театъра отец Александър Лашков пожела духовно и телесно здраве на всички. „Бог да ви дава сили и вдъхновение да работите на този толкова важен духовен фронт, защото музиката и изкуството са призвани да правят хората по-добри!”

Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова пожела на добър час през новия театрален сезон. „Приготвяме се за най-лошото, но се молим да се случи възможно най-доброто. Пожелавам ви, когато  идвате в театъра – да идвате с открити сърца и да влагате цялата си любов в това,  което правим – нашето изкуство. Да сме живи и здрави и на добър час през новия сезон!”

До края на епидемичната ситуация театърът ще посреща публиката си при запълване на 50 процента от капацитета на салона. Спектаклите, които позволяват,  ще бъдат с редуциран състав на артистите на сцената и на музикантите в оркестрината. Там, където не е възможно да се спазва необходимата дистанция на сцената, артистите ще играят с маски. В момента всички звена на театъра репетират най-новото заглавие в афиша с премиера през октомври – оперетата на Калман „Принцесата на цирка” – при спазване на всички мерки за безопасност. 

Музикалният театър ще посрещне официално публиката си на 1 октомври, четвъртък, от 19:00 часа с концерта–спектакъла Вихрено и страстно”.  На него ще прозвучат най-вихрените мелодии от любимите на зрителите  оперети и мюзикъли. Посланието на артистите към публиката е - въпреки епидемията, ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето жизнеутвърждаващо изкуство.

Първата премиера за сезона ще е на 23, 24 и 25 октомври на оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Тя ще завладее сърцата на публиката с уникалната си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти.

Билетите за всички спектакли от програмата театъра до края на годината са в продажба на касата и на сайта на Музикалния театър - https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-10.  

 

• Балет „Арабеск” кани зрителите за началото на новия си сезон утре, 11 септември, от 20:00 часа на Галавечер на откритата сцена Платформа А6 на НДК.

Не пропускайте този въздействащ спектакъл на водещата ни трупа за съвременен танц. В него са подбрани най-добрите фрагменти от репертоара на „Арабеск” през годините. Билети за спектакъла - на касата на Музикалния театър (телефон 02/943 19 79) и на  www.eventim.bg

 

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
10.09.2020 г. 14:21
Посетено:
645
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31652-mnogaya-leta-za-nachaloto-na-noviya-sezon-na-muzikalniya-teatar