Сцена / екран / ефир

Корабът на приключенията акостира на дунавския бряг

Кукленият музикален спектакъл "Роден под щастлива звезда" ще зарадва децата на гр. Русе на 6 септември

Корабът на приключенията акостира на дунавския бряг

 

◊ ПОКАНА

Корабът на приключенията акостира на дунавския бряг

Дата: 06 септември 2020 г. (неделя)
Час: 18:00 ч.
Място: NetWorx Jazz (гр. Русе, ул. "Славянска" 17, пл. "Елиас Канети")

Корабът на приключенията акостира на дунавския бряг и тримата чудати приятели от кукления музикален спектакъл "Роден под щастлива звезда" ще зарадват децата на гр. Русе със своите вълнуващи приключенски истории.

На 06 септември 2020 г. (неделя) от 18:00 ч., в NetWorx Jazz те ще разкажат своята история за велики приключения и вълнуващи срещи. “Роден под щастлива звезда” е поп-ъп, куклено представление с авторска музика, изпълнена на живо. На принципа на поп-ъп книжките пред децата ще се откриват 3D картини на велики приключения с неочаквани обрати и съдбоносни срещи. Авторската драматургия, ползваща за основа творчеството и героите на Туве Янсон, разказва история за предизвикателствата да преодолееш страховете си, за смелостта да последваш сърцето си и великата сила на приятелството.

След спектакъла децата ще направят своя 3D картичка с мотив от представлението в творческата работилница по приложни изкуства с водещ Здравка Кантарева - сценограф на "Роден под щастлива звезда".

„Роден под щастлива звезда” е първото представление от трилогията „Приключения с кораб” по текстове на Туве Янсон, което е по драматизация и режисура на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, които може да разгледате на съпътстващата изложба, ще представят творческия процес по създаването на спектакъла.

Продължителността на представлението е 50 мин.
Продължителността на творческата работилница: 40 мин.

Дунавското пътешествие на тримата приятели ще продължи три дни и ще зарадва децата в гр. Мартен на 05.09.2020 г. от 18:00 ч. (Народно читалище “Просвета – 1928”), в с. Смилец на 06.09.2020 г. от 11 ч., (Народно читалище “Светлина – 1906”), в гр. Русе на 06.09.2020 г. от 18 ч. (NetWorx Jazz) и в с. Бабово на 07.09.2020 г. от 11 ч. (Народно читалище “Н.Й. Вапцаров – 1927”).

Facebook събития: https://is.gd/auJ39R

Представлението се реализира с финансовата подкрепа на програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура", Министерство на културата на Република България и с партньорството на Фондация за изкуство и култура "Пространства".

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.09.2020 г. 14:55