Сцена / екран / ефир

Театър ВЕСЕЛ закрива Международния фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново

Търновският куклен театър ще представи "Пингвинчето Фраки" на 29 август от 11 ч. на открита сцена „Арт Лято”

Театър ВЕСЕЛ закрива Международния фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново

  

◊  ЗАКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА "ЛЯТО, КУКЛИ И ПРИЯТЕЛИ"   

На 29 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена „Арт Лято” до художествена галерия „Борис Денев” в старата столица, Театър ВЕСЕЛ ще закрие второто издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”.

Търновският куклен театър ще представи любимото си представление „Пингвинчето Фраки”. Постановката и куклите са дело на Веселин Василев. Сценографията е на Лидия Къркеланова, а музиката – на Димитър Паперов. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

„Пингвинчето Фраки” е една история, представена на зрителите като театър в театъра. Малкото пингвинче опознава света в търсене на откраднатото Слънце. А с какво ще го провокират любящият му татко, котаракът Роки, Чудо-Юдо, крокодилът Кроки и капитан  Блъф? Отговор на този въпрос дава самият спектакъл. История, която ни разкрива истината, че за доброто граници няма.

На официалното закриване на „Лято, кукли и приятели” фирмата „Smart Baby”, партньор на Театър ВЕСЕЛ, ще връчи награди на най-верния зрител на фестивала, както и на още двама късметлии, присъствали на всички спектакли от програмата на лятното събитие. В последния фестивален ден ще бъде обявен и спектакълът носител на Наградата на публиката, най-ценната и стойностна награда за всеки творец, посветил се на театралното изкуство. Изящният плакет е авторска керамика, изработена от Лидия Къркеланова.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
27.08.2020 г. 17:24
Посетено:
993
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31587-teatar-vesel-zakriva-mezhdunarodniya-festival-lyato-kukli-i-priyateli-vav-veliko-tarnovo