Сцена / екран / ефир

Хитовете "Лисичета" и "Kогато гръм удари" се завръщат на сцената на Народния театър

"Всички страхотни неща", "Духът на поета", "Завещанието на Марко Тотев" и "Част от колекция" са в програмата до края на месеца

Хитовете "Лисичета" и "Kогато гръм удари" се завръщат на сцената на Народния театър

 

◊ ДО КРАЯ НА АВГУСТ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Два от най-продаваните спектакли в репертоара на Народния театър – „Лисичета“ и „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“, се завръщат на сцената след дълга пауза.

И двете представления са режисирани от Бина Харалампиева, а билетите за тях свършват за месеци напред. В актьорския състав и на „Лисичета“, и на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“, са Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов и Радина Боршош. В „Лисичета“ блестят още Ана Пападопулу, Христо Петков, Параскева Джукелова, Цветан Алексиев и Марин Рангелов, а в „Когато гръм удари“ участват още Богдан Бухалов и Неделин Найденов.

И за двете дати на двата спектакъла са останали едва по няколко билета. Те ще се играят на Голяма сцена съответно на 25 и 26 август („Лисичета“) и на 29 и 30 август („Когато гръм удари, как ехото заглъхва“.)

На 25 и 26 август, но на Сцена „Апостол Карамитев“ Народният театър ви очаква с комичния моноспектакъл на Николай Гундеров „Завещанието на Марко Тотев“. Спектакълът разказва по изключително забавен начин историята на първия български класик на неуспеха.

На 27 август Валентин Танев, Христо Мутафчиев и Павлин Петрунов се събират отново за спектакъла „Духът на поета“, който ще се играе на Голяма сцена. На Сцена „Зад театъра“ същата вечер пък е „Част от колекция“ - театрално-музикален пърформанс по текстове на Димитър Воев с участието на Иван Юруков - китара, укулеле, вокал Стоян Младенов - цигулка, вокал Николай Димитров - ударни, вокал, и Милен Апостолов - пиано, вокал.

Програмата за август ще завърши с две представления на 29 и 30 август на Камерна сцена на премиерния моноспектакъл на Бойко Кръстанов „Всички страхотни неща“. Режисьор е Владимир Пенев.

* * *

Цялата програма и подробности за спектаклите може да се видят на официалната интернет страница на Народния театър: https://nationaltheatre.bg/bg, както и във Фейсбук.

На 25, 26, 27, 29 и 30 август 2020 г. Билетна каса „Север“ ще работи от 11:30 ч. до 21:30 ч., а на 28 и 31 август 2020 г. - от 09:30 ч. до 19:30 ч.

 

Автор: НТ "Иван Вазов"
24.08.2020 г. 15:35
Посетено: 679
Етикети: август 2020, НТ "Иван Вазов", „Всички страхотни неща, “Част от колекция, „Духът на поета, "Kогато гръм удари", "Лисичета"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31575-hitovete-lisicheta-i-kogato-gram-udari-se-zavrashtat-na-stsenata-na-narodniya-teatar