Сцена / екран / ефир

"Лятно кино в Квартала" - Варна 2020

За седма поредна година варненските квартали ще се превърнат в киносалони на открито

"Лятно кино в Квартала" - Варна 2020

 

◊ „ЛЯТНО КИНО В КВАРТАЛА“ 2020

От 19 август до 5 септември във Варна се завръща отново един любим на варненци кино формат – „Лятно Кино в Квартала“!

Програмата включва 12 прожекции на 9 европейски ленти и 12 късометражни филма, които ще можете да видите на различни локации в морската ни столица – Ботевата градинка, кв. "Възраждане", кв. "Владиславово", кв. "Аспарухово", кв. "Чайка", кв. "Цветна градина", кв. "Виница", кв. "Бриз".

Финалът на филмовия маратон ще бъде на Южния плаж на 4 и 5 септември, когато организаторите са подготвили и още изненади за изпращане на лятото.

Специално подбраната селекция включва няколко нови български филма – „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев, „Доза щастие“ на Яна Титова и Алек Алексиев и последната лента на Стефан Командарев „В кръг“. Освен това ще гледаме френските „Такси 5“, „Ченгето от Белвил“, „Тази, която не съм“, „Без последна спирка“ (Великобритания, Франция), както и италианската „Любовна терапия“, и американският „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Всяка киновечер започва в 20:30 ч. с прожекция на късометражен филм, подбран от Кинематограф.бг, след което на огромния екран се настанява основната лента за вечерта. 

Входът е абсолютно свободен, от посетителите се иска само да си донесат нещо за сядане и да се насладят на неповторимо изживяване под звездите. 

• Програма на "Лятно кино в Квартала" 2020 - www.kvartala.liatnokino.com


Проектът се финансира от Фонд Култура към Община Варна.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
18.08.2020 г. 15:17
Етикети:
Варна 2020филмипроект
"Лятно кино в Квартала"
Посетено:
1268
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31557-lyatno-kino-v-kvartala-varna-2020