Сцена / екран / ефир

Сердика Център с благотворителна прожекция на "Формулата на Тео" и нова автокино програма

Търговският център предлага забавления за малки и големи и през юли

Сердика Център с благотворителна прожекция на "Формулата на Тео" и нова автокино програма

 

◊ ПОКАНА

Сердика Център продължава своето автокино и през юли, а новите заглавия включват както български и чуждестранни продукции, така и филм с кауза.

На 8 юли (сряда) търговският център организира благотворителна прожекция на „Формулата на Тео“ – посветен на българския физик Теодосий Теодосиев. Всички събрани средства от продажба на билети ще отидат в полза на фондацията на Теодосий Теодосиев, която подкрепя и развива младите физици на България, а преди самата прожекция зрителите ще могат да се срещнат лично с Тео.

„Формулата на Тео“ проследява живота на златния физик на България – Теодосий Теодосиев, който създава уникалния за света Метод за формиране на силов интелект. През последните 40 години Тео се е отдал на мисията да  развива таланти в областта на физиката, неговите ученици обират медалите на всички олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях.

• Подробности за благотворителната прожекция има на следния адрес: https://www.facebook.com/events/738619836909294/

 

Покривното пространство на Сердика Център ще бъде дом на хитови български и чуждестранни филми и през юли. Новите заглавия от родното кино в програмата на автокиното включват романтичната комедия „Привличане“ с Яна Маринова, Александър Сано и Луиза Григорова, „Снимка с Юки“ – романтична драма, създадена по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков „На Изток от Запада” и авторският филм на Камен Донев – „Уют“.

Колорит в кино програмата на Сердика Център внасят и хитовите холивудски продукции „Bloodshot” и „Жокера“ – две истории за супергерои и злодеи, изпълнени с екшън, драма и приключения.

• Програма на автокиното можете да следите тук: https://www.facebook.com/events/286421172671215/

 

В два поредни уикенда на юли е предвидена и специална програма за най-малките посетители на покрива на Сердика Център. Детският куклен спектакъл „Мечо Пух“ и сапунено шоу „Балон като слон“ ще забавляват малчуганите на 04 и 05 юли.

Следващият уикенд (11 и 12 юли) децата ще могат да гледат театралната постановка „Косе Босе“ и да се потопят в зрелищния свят на науката с ДНК - Детски Научен Клас, където ги очакват искрящи огнени фонтани, пламтящи ръце и огнени кълба от драконов дъх, както и още спиращи дъха огнени демонстрации.

• Пълната програма на детските забавления може да бъде открита тук: https://www.facebook.com/events/298820327973109/

 

 

Автор: Сердика Център
03.07.2020 г. 16:29
Посетено: 1499
Етикети: програма за деца, Автокино, Сердика Център, Теодосий Теодосиев, „Формулата на Тео“, благотворителна прожекция, филм с кауза
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31428-serdika-tsentar-s-blagotvoritelna-prozhektsiya-na-formulata-na-teo-i-nova-avtokino-programa