Сцена / екран / ефир

Георги Мамалев пита „Разбираш ли ме правилно?“ от сцената на Народния театър

Обичаният актьор се завръща с хитовия моноспектакъл на 21 и 23 юни на Голяма сцена

Георги Мамалев пита „Разбираш ли ме правилно?“ от сцената на Народния театър

 

◊ „РАЗБИРАШ ЛИ МЕ ПРАВИЛНО?“ С ГЕОРГИ МАМАЛЕВ

С един от най-хитовите си моноспектакли ще се завърне след паузата на сцената на Народния театър актьорът Георги Мамалев. Обичаният от поколения зрители артист излиза на Голяма сцена на 21 и 23 юни с представлението, с което покори сърцата на публиката преди години – „Разбираш ли ме правилно?“

Режисьор на спектакъла е напусналият ни преди 10 години актьор Андрей Баташов, текстът е на Весел Цанков, а музикалното оформление – на Асен Драгнев.

„Разбираш ли ме правилно“ ще се играе на 21 и 23 юни от 19:00 часа на Голяма сцена. Билети могат да се закупят на касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/razbirash-li-me-pravilno.

Комедията „Разбираш ли ме правилно?“ се състои от осем монолога от живота на осем различни герои, поставяйки пред зрителите въпроси за живота и ежедневието им с много хумор и ирония. Театърът не само цели да разсмива до сълзи, той помага и да се замислим. И именно в това се крие чарът на „Разбираш ли ме правилно?” и посланието на моноспектакъла.

 

ГЛАВНИЯТ УЕДНАКВЯВАЩ

Драги сънародници, като главен уеднаквяващ от страна на България в преговорите за присъединяването ни към Европейския съюз съвсем отговорно заявявам, че уеднаквяването ни вече е факт.  Уеднаквихме Европа, драги сънародници, съвсем я уеднаквихме!  Кое наложи този нестандартен подход?  Когато бе поставено пред нас изискването да се уеднаквим с Европа, бяха направени съответните проучвания и се оказа, че ние и 30 години да се уеднаквяваме с нея, пак няма да станем както трябва еднакви и тяхната изконна мечта да се присъединим към тях не може да стане реалност, не ще могат те да ни гушнат в топлите си прегръдки и това ги потисна. Затова бе взето решение Европа да се уеднакви с нас.

Когато ме натовариха с нелеката задача да бъда главен уеднаквяващ в преговорите между България и Европейския съюз, аз дори не подозирах какво нечовешко напрежение ме очаква.

Знаете ли какво е да накараш французите да кършат клони в Булонския лес и да палят огньове край Айфеловата кула за да пекат червени чушки за зимнина? А знаете ли какво е да накараш шведите да прегърнат ценностите на домашното кисело зеле? Ето това е непосилна задача! Обаче справихме се, къде с разяснителна работа, къде с убеждаване, къде с ограничени репресии в рамките на основния закон - справихме се и не само ги приучихме да слагат зеле в каци, не само ги стимулирахме да го претакат редовно, ами даже и да го ядат ги накарахме!

~ Весел Цанков, режисьор

* * *

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук.

Билети могат да се закупят на двете каси, които са с работно време от 11:30 до 21:30 часа. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лв., а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.

На сайта и на видно място в театъра може да се запознаете и с противоепидемичните мерки и реда за достъп до сградата и сцената на открито по време на събитията.

 

Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
20.06.2020 г. 12:09
Посетено:
1002
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31348-georgi-mamalev-pita-razbirash-li-me-pravilno-ot-stsenata-na-narodniya-teatar