Сцена / екран / ефир

В програмата на „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” предстои „Телефон 112… Позвъни!”

20 юни, 11.00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до ХГ „Борис Денев“

В програмата на „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” предстои „Телефон 112… Позвъни!”

 

◊ ЛЯТО 2020 С ТЕАТЪР ВЕСЕЛ

„Телефон 112… Позвъни!” от Емелияна Тотева и Веселин Василев е спектакълът на Театър ВЕСЕЛ, който ще представят  тази събота, 20 юни от 11.00 часа на откритата сцена „Арт Лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“.

Постановката е дело на Веселин Василев, сценографията и куклите са на Емелияна Тотева, а музиката – на Петър Атанасчев. Ролята на Госпожа Жител изпълнява актрисата Елка Баланова, а на господин Пазител – Веселин Василев. Спектакълът на Театър ВЕСЕЛ е представян в програмата на фестивала  “Слънчоглед” в Благоевград – единствения театрален форум за деца у нас с екологична насоченост.

“В беда ако си на 112 позвъни! Спасителния номер запомни!” е водещият мотив на представлението. Госпожа Жител и господин Пазител се грижат за хармонията на нашата планета, а Централната кула е техният главен помощник… Динамичен спектакъл, чийто сюжет разглежда социални и много популярни теми през последните години. От госпожа Жител и господин Пазител децата ще научат повече за правилата на улицата, за пожарната безопасност, за разделното сметосъбиране и екологията, както и за здравните и хигиенни навици. Очарователна е и срещата с Мечо, чиито щуротии обогатяват емоционално представлението.

„ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” и предстоящият през юли и август Международен театрален фестивал „ЛЯТО, КУКЛИ и ПРИЯТЕЛИ” се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитията са от културния календар на Общината. Пиесите от двата форума ще се играят всяка събота до 29 август включително.

Всички представления ще са с начален час 11,00. Входът е свободен.

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
18.06.2020 г. 18:16
Етикети:
Веселин ВасилевспектакълТеатър ВЕСЕЛ
Емелияна Тотева
„Телефон 112… Позвъни!”
Посетено:
761
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31347-v-programata-na-lyato-2020-s-teatar-vesel-predstoi-telefon-112-pozvani