Сцена / екран / ефир

"Отново на оперета" на 20 юни в Музикалния театър

Театърът кани публиката на концерт-спектакъл със специалното участие на Балет "Арабеск"

"Отново на оперета" на 20 юни в Музикалния театър

 

◊ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ "ОТНОВО НА ОПЕРЕТА" НА 20 ЮНИ В МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

Артистите на Музикалния театър ще приветстват публиката, с която бяха разделени близо три месеца, на 20 юни, събота, от 19:00 с концерт-спектакъла „Отново на оперета” със специалното участие на Балет „Арабеск”.

Те обещават да заредят публиката с празнично настроение след дългите месеци на социална изолация. В концерта-спектакъл ще прозвучат най-големите оперетни хитове, изпълнени от звездите на Музикалния театър: Добрина Икономова, Христо Сарафов, Марияна Арсенова, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов. Редом с тях на сцената ще излязат и младите солисти Илона Иванова, Александър Панайотов и Денко Проданов.  

Зрителите, зажаднели за своето любимо изкуство, ще чуят изпълнения на любимите си арии, дуети и ансамбли от „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”, „Принцесата на цирка” от Калман, „Веселата вдовица” и „Граф фон Люксембург” от Лехар. Ще видят виталния кан кан на Офенбах в изпълнение на Балета на Музикалния театър.

Концертът-спектакъл е със специалното участие на Балет „Арабеск”. Неговите солисти ще изпълнят откъс от „Свободно разположени мисли“ на хореографа от Германия Аршак Галумян. Това е спектакъл за времето, което тече и никога не спира, създаден по музика на млади немски композитори.

Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, който ще предложи на зрителите една леко иронична гледна точка към изискванията за спазване на дистанция от артистите на сцената. Накрая всички солисти ще излязат на сцената и ще изпълнят заедно прочутия рефрен от оперетата „Царицата на чардаша”: „Ех, майко майчице, щастлив съм така! Пусти пари, защо сте ми вий сега? Кой знай - живота утре може да спре, затова днес живей добре!“

 С това ведро послание артистите на Музикалния театър и Балет „Арабеск” канят публиката на концерта-спектакъл „Отново на оперета” на 20 юни от 19:00 часа в Музикалния театър.

 

Автор: Национален музикален театър
17.06.2020 г. 15:32
Посетено: 774
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31339-otnovo-na-opereta-na-20-yuni-v-muzikalniya-teatar