Сцена / екран / ефир

С „Принцесата и граховото зърно” продължава „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ”

Тази събота, 13 юни, 11 часа, Открита сцена „Арт лято“ до ХГ „Борис Денев“

С „Принцесата и граховото зърно” продължава „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ”

 

◊ ПОКАНА

„Принцесата и граховото зърно” по Андерсен е спектакълът на Театър „Весел”, който ще бъде представен тази събота, 13 юни, от 11.00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“.

Постановката е дело на Тодор Вълов, сценографията, куклите и костюмите са на Емелияна Тотева, а музиката – на Елена Методиева. Тодор Вълов е автор на песните. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

Спектакълът „Принцесата и граховото зърно“ е представян на фестивали в Суботица (Сърбия), Брашов (Румъния), Тирана (Албания), Бурса (Турция), както и на Международния театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ в Пловдив. На театралния фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол Елка Баланова и Веселин Василев печелят награда за актьорски дует. Призът за ролите им в спектакъла е присъден лично от световноизвестния театрален историк, критик и драматург професор Борис Голдовский.

„ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” и предстоящият през юли и август Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитията са от културния календар на Общината. Пиесите от двата форума ще се играят всяка събота до 29 август включително. Всички представления ще са с начален час 11,00. Входът е свободен.

 

Автор: Театър ВЕСЕЛ
12.06.2020 г. 14:00
Посетено: 601
Етикети: Веселин Василев, Елка Баланова, куклен спектакъл, Тодор Вълов, Андерсен, Театър ВЕСЕЛ, „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ”, „Принцесата и граховото зърно”
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31313-s-printsesata-i-grahovoto-zarno-prodalzhava-lyato-2020-s-teatar-vesel