Сцена / екран / ефир

“Роден под щастлива звезда" - куклено-музикален спектакъл по текстове на Туве Янсон

13 юни, 11 часа, открита сцена “Тераса на 5 етаж” - Национален студентски дом

“Роден под щастлива звезда" - куклено-музикален спектакъл по текстове на Туве Янсон

 

◊ ПОКАНА

Лятно пътешествие очаква героите от кукления музикален спектакъл “Роден под щастлива звезда”

Вълнуващата история на трима необикновени герои, които искат заедно да опознаят големия свят, продължава. В месеца, посветен на децата кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” ще зарадва малчуганите и техните родители с лятно представление на открито.

На 13.06.2020 г. (събота) от 11 ч. на откритата сцена “Тераса на 5 етаж” в  Национален студентски дом (гр. София, пл. "Народно събрание" № 10) тримата верни приятели ще разкрият пред детската публика своята вълнуваща приключенска история. Заедно те ще преодолеят страховете си, ще следват смело порива на своето сърце и ще научат колко силно може да бъде приятелството.

„Роден под щастлива звезда” е първото представление от трилогията „Приключения с кораб” по текстове на Туве Янсон, което е по драматизация и режисура на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, които може да разгледате на съпътстващата изложба, ще представят творческия процес по създаването на спектакъла.

Продължителността на представлението е 45 мин.

Вход: 9 лв.

Препоръчително е предварително записване във Facebook: https://www.facebook.com/events/672987243541031

Представлението се реализира благодарение на Фонд „Сцена за независими артисти“ на Национален студентски дом, с финансовата подкрепа на програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура" и с партньорството на Фондация "Пространства".  

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/672987243541031

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
05.06.2020 г. 13:51
Посетено:
1089
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31287-roden-pod-shtastliva-zvezda-kukleno-muzikalen-spektakal-po-tekstove-na-tuve-yanson