Сцена / екран / ефир

Музикалният театър отваря врати на първи юни

В Деня на детето Музикалният театър е с вход свободен

Музикалният театър отваря врати на първи юни

"Да целунеш принцеса", Александър Панайотов (Принцът) и Людмила Козарева (Феята) 

 

◊ ОТНОВО НА ОПЕРЕТА ПРЕЗ ЮНИ

Музикалният театър отваря врати на първи юни - в Деня на детето. От 11:00 часа на 1 юни за малчуганите и техните близки на голямата сцена ще се играе обичаната музикална приказка „Да целунеш принцеса” – входът е свободен. Половин час по-рано любимите приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на входа.

През юни оперетата кани децата на любимите им музикални приказки: „Котаракът Шарл” (5 юни), „Ян Бибиян” (6 юни), „Златното петле” (7 и 13 юни) и „Да целунеш принцеса” (14 юни). Началният час е 11:00. Заради изискванията за безопасност и необходимостта от спазване на дистанция, през юни тези спектакли ще се играят на голямата сцена. От театъра са осигурили всички мерки за безопасност и приканват зрителите да идват на спектаклите с маски. 

Музикалният театър ще приветства публиката, с която беше разделен през последните месеци, на 20 юни, събота, от 19:00 с концерт-спектакъла „Отново на оперета”. В него участват солистите на театъра, а балетните номера ще са със специалното участие на Балет „Арабеск”.

През последните седмици солистите и балета репетират в определени часове, спазвайки мерките за безопасност. За двата големи колектива на хора и оркестъра обаче, за които не може да се осигури необходимата дистанция – репетициите продължават дистанционно от вкъщи чрез онлайн платформата ZOOM.

Артистите от Музикалния театър подготвят още изненади за своята публика през лятото и с нетърпение очакват срещите си с нея.  

 

Автор: Национален музикален театър
31.05.2020 г. 16:31
Посетено: 1204
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31251-muzikalniyat-teatar-otvarya-vrati-na-parvi-yuni