Сцена / екран / ефир

Театър "София" стартира програма на открито

Първото представление е „Апетит за череши“ на 14 май

Театър "София" стартира програма на открито

 

◊ ТЕАТЪР "СОФИЯ" С ПРОГРАМА НА ОТКРИТО

Театър „София“ отново кани почитателите на театралното изкуство на своята открита сцена, този път не само защото на въздух е много приятно, но и за да бъдат спазени всички мерки и препоръки за безопасност в настоящата ситуация.

Програмата на Театър "София" на открито започва на 14 май (четвъртък) от 20:30 ч. със спектакъла "Апетит за череши" от Агнешка Ошецка и Мачей Малецки.

Предстои да бъде обявена програмата до края на май и за юни.

През юли Театър "София" ще покани своята публика на премиера на открито. На 19 май започват репетициите за нов спектакъл с режисьор Теди Москов - "Няма да платим, няма да платим" от Дарио Фо.

 

Апетит за череши

Автор Агнешка Ошецка
Музика Мачей Малецки
Режисьор Ана Батева
Сценография Мартина Варийска
Аранжимент Стефан Здравески

Участват: Симона Халачева и Юлиян Рачков

Симона Халачева и Юлиян Рачков ще Ви очароват, като Ви пренесат на едно пътуване с влак. Пътуване към себе си и към любовта...

"Какво се случва, когато неистовото желание и мечтата за живот в „големия град“ се превърнат в трескав и поривист блян?

Как протича едно живеене, в което бълнуването за бляскав живот в столицата става част от ежедневието? И не се ли размива по този начин границата между „измисления“ и „реалния свят“?

Точно в това се състои и темата, около която се завърта историята на персонажите - как това зашеметяване и главозамайване от „светлините на града“ се отразява на живота на двама млади и техните взаимоотношения? Късно ли е да се опознаят и вгледат един в друг след като толкова години са били заслепени от представата за себе си и идеята за личностно самоусъвършенстване?"

Ана Батева, режисьор

* * *

Билети: 10 лв.
Билети за ученици, студенти и пенсионери: 7 лв.
Онлайн купуване на билети: https://bit.ly/3bsffuc

Входът за откритата сцена е вдясно от главния вход на Театър “София“.

Касата в Театър "София" отваря на 13 май с обичайното си работно време. В дните, в които има представления – касата ще работи до тяхното начало.

 

Автор: Театър "София"
13.05.2020 г. 15:52
Посетено: 576
Етикети: Театър "София", Юлиян Рачков, Симона Халачева, Ана Батева, Мачей Малецки, Агнешка Ошецка, Апетит за череши", програма на открито
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31205-teatar-sofiya-startira-programa-na-otkrito