Сцена / екран / ефир

Сити Марк Арт Център представя "Обич за Гена" - музикален портрет на великата Гена Димитрова

Излъчване на живо от Сити Марк Арт Център - 13 май, 18:00 часа

Сити Марк Арт Център представя "Обич за Гена" - музикален портрет на великата Гена Димитрова

 

◊ ПОКАНА

На 13.05.2020 г., сряда, от 18:00 часа
Сити Марк Арт Център 
представя 

"Обич за Гена" - музикален портрет на великата Гена Димитрова, един нестандартен филмов разказ, който не е предназначен единствено за най-запалените любители на операта или за творците, свързани с това изкуство.

"Обич за Гена" е филм, разкриващ личността на феномена Гена Димитрова по един близък до всеки зрител начин – чрез собствените думи на оперната легенда, чрез изкуството й, както и посредством оценките на хора, работили и общували с нея. Спомени за Гена Димитрова споделят едни от най-големите имена в жанра – Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Александрина Милчева, Уго де Ана, Александрина Пендачанска, Анна Томова-Синтова, Феручо Фурлането, Лучана Д’Интино и др.

Автор и режисьор: Димитър Сотиров
Оператор и продуцент: Милена Стойкова 

• В разговор с журналистката от БНР Светлана Димитрова, преди началото на излъчването Димитър Сотиров ще ни въведе в историята по създаването на творбата и ще разкаже интересни подробности около творческия процес. След излъчването разговорът ще продължи на живо с въпроси и коментари на зрители.

 

Онлайн излъчването е напълно безплатно!
Закупуването на виртуален билет не е задължително условие, но ще бъде своеобразна подкрепа към труда и усилията на всички, ангажирани в реализирането на онлайн излъчването.
Линкът, чрез който имате възможност да го направите, e вече активен и публикуван в страницата на online streaming-а: https://bit.ly/Gena_Live 

 

Бъдете здрави и се пазете!
#StayHome       

Автор:
Екип на Сити Марк Арт Център
Публикация:
11.05.2020 г. 14:11
Посетено:
1164
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31198-siti-mark-art-tsentar-predstavya-obich-za-gena-muzikalen-portret-na-velikata-gena-dimitrova