Сцена / екран / ефир

Онлайн комедийно шоу от “ШиЗи Импро Театър” на живо на 8 май

Единственото онлайн шоу, създавано на живо, с теми, подадени от публиката, а всеки от актьорите е в собствения си дом

Онлайн комедийно шоу от “ШиЗи Импро Театър” на живо на 8 май

 

◊ ПОКАНА

На 8 май (петък) от 20 ч. на фейсбук страницата на ШиЗи Про ще се излъчи създавано на живо онлайн импровизационно комедийно шоу. Всеки от участващите актьори е в своя дом, но благодарение на технологиите и своя талант, те отново ще забавляват почитателите на импровизационния театър.

Импровизирането ни учи да гледаме винаги от добрата страна на нещата и да откриваме забавление, вдъхновение и очарование навсякъде около нас. С помощта на “ШиЗи Импро Театър” всеки зрител на онлайн шоуто ще усети свежата енергия на позитивното и спонтанно забавление.

За всяка от игрите, които актьорите разиграват, зрителите подават място на действието, имена на героите, техни характеристики и чувства. Основното предизвикателство пред актьорите в настоящата ситуация е, че не са заедно на сцената, но те успяват да преодолеят тази трудност с помощта на софтуер за видео разговори, оставайки верни на импровизационните принципи. Креативността им остава ненадмината и дори включват в шоуто реквизити и елементи на костюми, налични в техния дом.

Зрителите могат да очакват много изненади и много смях.

Ще участват актьорите Евелина Васева, Елеонора Топалова, Златин Цветков, Катя Бръмбарова, Симона Димитрова, Яна Огнянова и Илиан Илков.

Представлението може да се гледа безплатно, като ако имате желание и възможност, можете да подкрепите актьорите, купувайки билет от тук: https://epaygo.bg/9144459873

За предстоящи събития от “ШиЗи Импро Театър” следете https://www.shizi.bg/ https://www.facebook.com/shizipro

 

◊ ПОВЕЧЕ

За “ШиЗи Импро Театър”:

“ШиЗи Импро Театър” е театрална платформа, основана от Златин Цветков през 2013 г. Вече 7 години прилага и усъвършенства най-новите световни практики в своите импровизационни шоута на театралната сцена в София.

Състои се от:

- „ШиЗи Про“ - трупа професионални актьори;
- „ШиЗи ХаОс“ - тренировъчен център за непрофесионалисти;
- „ШиЗи Импро Клуб“ - комедиен клуб с бар в центъра на София;
- „ШиЗи Бизнес“ – корпоративни решения и творчески тренинги.

Преди въведеното извънредно положение в страната във връзка с превенция на разпространението на Covid - 19 професионалната трупа играеше всяка седмица в камерната зала на Открита сцена „Сълза и смях“.

Постоянният репертоар се състои от 4 представления:

- „Кажи си Думата“ – Американски стил импровизация в две части;
- „ШиЗи Шекспир“ – импровизирана пиеса в стила, темите и езика на У.Шекспир;
- „До-Ре-Ми ШиЗи“ – импровизиран мюзикъл в две действия;
- „Комедийно Отплесване“ – спонтанни скечове със специален гост.

Трупата се състои от актьорите: Златин Цветков, Илиан Илков, Катя Бръмбарова, Евелина Васева, Яна Маринова, Елеонора Топалова, Симона Димитрова, Деян Михайлов.

„ШиЗи Импро Театър“ организира и ежегоден Международен импро фестивал през месец септември, в който гостуват над 100 импровизатори от цял свят.

Импровизирането е начин на живот и адаптивността е неговата основна същност. Затова след преминаване на първоначалната изненада от затварянето на всички театрални сцени в средата на март, екипът на “ШиЗи Импро Театър” започва да адаптира репетиционен процес, шоу програма, курсове и преминава към онлайн формати на своята дейност.

 

За импро театъра:

Импро театърът е театър без драматургия, декори и режисура, а зрителите задават посоката на представлението. Шоутата са в разнообразни стилове и формати, всичко се случва спонтанно пред публиката и всеки спектакъл е с уникално комедийно съдържание.

Съвременният импровизационен театър - improv, води началото си от 50-те години на миналия век в САЩ и има две основни направления - шортформ и лонгформ.

Шортформ се основава на игри, с дължина от 3 до 10 минути, всяка с отделни правила. Участниците имат различни задачи, които трябва да изпълняват. Комедията идва от необичайните хрумки и бързите реакции.

Лонгформ е по-сложният и въздействащ вид. Той е цялостно произведение с продължителност от 20 минути до над 1 час, изиграни от 2 до 12 души. Импровизаторите взимат едно предложение от публиката и създават подобно на пиеса съдържание.

 

Автор:
Милена Стратиева
Публикация:
07.05.2020 г. 13:59
Етикети:
импровизационен театърна живо
Илиан Илков
Яна Огнянова
Симона Димитрова
Катя Бръмбарова
Златин Цветков
Елеонора Топалова
Евелина Васева
“ШиЗи Импро Театър”
Онлайн комедийно шоу
Посетено:
1073
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31192-onlayn-komediyno-shou-ot-shizi-impro-teatar-na-zhivo-na-8-may