Сцена / екран / ефир

Музикалният театър се включва в инициативата „Заедно в кризата”

Звездите на оперетата и мюзикъла ще общуват с публиката онлайн

Музикалният театър се включва в инициативата „Заедно в кризата”

Солистът на Музикалния театър Александър Мутафчийски в ролята на Тевие от мюзикъла "Цигулар на покрива"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Националният музикален театър се включва в инициативата „Заедно в кризата - Класическата музика в България онлайн”. Тя обединява усилията на музикалните културни институти в България в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение.

Музикалният театър започна от миналата седмица документалната поредица „Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“. Надсловът е перифраза на текст от прочутата оперета на Калман „Царицата на чардаша”.

Всяка седмица театърът ще представя във Фейсбук страницата си - Държавен музикален и балетен център - София  (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта си www.musicthetare.bg звездите на театъра.

Зрителите ще гледат техни онлайн откровения, заснети в домашни условия. Те ще са придружени с откъси от изпълнения на артистите от емблематични спектакли, избрани от Фонда на Националния музикален театър.

Тази събота, 11 април, от 11:00 часа е първата част от онлайн срещата със символа на оперетната музика в България - Александър Мутафчийски. „Ние, артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”- призовава от името на театъра солистът Александър Мутафчийски.

Посланието на инициативатаЗаедно в кризата - Класическата музика в България онлайн”:

Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и в оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас! 

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
10.04.2020 г. 15:18
Етикети:
Александър Мутафчийскикампанияонлайн срещапоредицаНационален музикален театър
„Заедно в кризата - Класическата музика в България онлайн”
Посетено:
1086
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31112-muzikalniyat-teatar-se-vklyuchva-v-initsiativata-zaedno-v-krizata