Сцена / екран / ефир

Live Stream: Ованес Торосян "Game Over" и концерт на А3ck

31 март, 18:00-24:00 ч., BeebopCafé TV

Live Stream: Ованес Торосян "Game Over" и концерт на А3ck

 

◊ ПОКАНА

На 31 март, вторник, от 18:00 до 24:00 ч. ви каним на "Game Over" - моноспектакъл на Ованес Торосян и концерт на експерименталния джаз квартет A3ck.

Този път няма да се видим в BeeBopCafe, а на https://beebopcafe.tv.

В екстремни ситуации като тази, в която се намираме, е важно да намерим начини да продължим да съществуваме като общество, чиито ценности се формират от културата и изкуството.

BeebopCafé TV (BееBCTV) е online tv платформа, създадена в партньорство с IOIO.TV и Next Stream, която предоставя възможност на всички сценични изкуства за изравнени бизнес права в артистичния и културен свят #artEQ.

Театралните представления, които ще можем да гледаме "live stream" на https://beebopcafe.tv се организират от "Сцена в Jazz-a" - платформа за съвременни, сценични форми.

Концертите, излъчени по BeeBCTV, ще представят групи, артисти и стилове, определящи облика на съвременната музикална сцена.

Закупувайки билет за “online” представление или концерт, вие не само подпомагате независимата артистична сцена, но и предотвратявате нейното частично или дори цялостно изчезване.

Ние нямаме намерение да прекратяваме културния диалог с вас - публиката. С регулярни излъчвания на представления и концерти ще продължим да ви предлагаме най- доброто от съвременната изпълнителска сцена. Съдържанието на тези предавания е с не по-малка стойност от случването им в нормални условия. Те са специално адаптирани за формата.

Екипите, които стоят зад проекта са професионалисти и не на последно място техниката, която използваме, отговаря на изискванията за подобен тип събития.

Благодарим Ви, че продължавате да сте част от нашите начинания!

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА СЪБИТИЕТО

Моноспектакълът на Ованес Торосян и концертът на А3ck са предварително записани в Beebop Café и ще бъдат излъчвани (livestream) в продължение на 6 часа. Начало 31 март, вторник, от 18:00 до 24:00 ч. Цената на билета, който ви дава пълен достъп през целия период на излъчването, е €5.40 (€4.50 + ДДС/VAT).

„Game over”
пърформанс на Ованес Торосян

Пърформанс и авторски моноспектакъл на Ованес Торосян GAME OVER е своеобразно начало на формàта „Театър на късите форми”. Проектът се реализира с приятелската подкрепа на КЦМ 2000 ГРУП – Пловдив и Театър Реплика.

Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян. Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно- обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му. Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е вакуум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно”. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане”.

A3ck

Владислав Мичев - бас тромпет/синтезатор
Димитър Благоев – китара
Евден Димитров - бас китара/FX
Александър Гутие - барабани

Четирима музиканти на кръстопът между три страни – А3ck е неконвенционален музикален експеримент. Съд за претапяне, съчетаващ многообразния опит на всеки инструменталист,
даващ възможност на слушателя да отиде на пътешествие отвъд хоризонта на очакванията.

От съвременните инструменти на електронната музика през разбирането на джаз културата с нотка на местното съкровище, на българския фолклор, групата кристализира своята концепция в посока на това да разруши музикалните граници.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.03.2020 г. 17:21
Етикети:
джазконцертмоноспектакълпърформансОванес Торосян
А3ck
„Game over”
„Театър на късите форми
BeeBopCafe
Посетено:
1189
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31075-live-stream-ovanes-torosyan-game-over-i-kontsert-na-a3ck