Сцена / екран / ефир

"Театърът чете от вкъщи" със специално издание за Световния ден на театъра

Online проект на Драматичен театър "Стоян Бъчваров"

"Театърът чете от вкъщи" със специално издание за Световния ден на театъра

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 27 март 2020 година, Световен ден на театъра, точно в 00.00 часа, Варненският драматичен театър ще публикува в своята фейсбук страница Посланието за Световния ден на театъра.

Видеото е записано от Здравко Кънчев от Театрална академия "Питър Пан" при Държавен куклен театър Варна, който спечели публиката с ролята си на Момчето в постановката "Драконът" от Евгений Шварц на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", реж. Явор Гърдев.

 

◊ ПОСЛАНИЕТО

Акцент в Посланието за Световния ден на театъра 2020, отправено от режисьора Шахид Надийм от Пакистан, е "благородната роля на театъра да насърчава и мобилизира човечеството да се измъкне от пропадане в бездната".

Изречено от един млад човек, това послание ще бъде по-въздействащо, убеден е актьорът и режисьор Стоян Радев, автор на придобилия огромна популярност online проект "Театърът чете от вкъщи", в който всяка вечер от 19.00 часа свои любими произведения представят не само актьори от Варна, а театрални творци от цялата страна. Автор на визията "Театърът чете от вкъщи" е дизайнерката Славяна Иванова.

 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
25.03.2020 г. 16:08
Етикети:
Държавен куклен театър ВарнапосланиеСветовен ден на театъраДраматичен театър "Стоян Бъчваров"
Театрална академия "Питър Пан"
Здравко Кънчев
Online проект
"Театърът чете от вкъщи"
Посетено:
1695
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31062-teatarat-chete-ot-vkashti-sas-spetsialno-izdanie-za-svetovniya-den-na-teatara