Сцена / екран / ефир

Споделени представления от Варна с многохилядна аудитория в интернет

Online платформа на Театрално-музикален продуцентски център Варна

Споделени представления от Варна с многохилядна аудитория в интернет

 

◊ СПОДЕЛЕНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ОТ ВАРНА

С призива „Съхранете духа и здравето си, останете у дома и споделете с нас любовта към изкуството!“, екипът на Театрално-музикален продуцентски център Варна успешно се пренесе във виртуалното пространство с видеозаписи на отбрани заглавия от своята продукция.

В първите две издания на online платформата „Споделени представления“, излъчената на 19 март Оперна гала за закриване на сезон 2018 на Държавна опера Варна, диригент Борислав Иванов и „Телефонът на мъртвеца“ от Сара Рул на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, реж. Петър Денчев, излъчен на 21 март, са достигнали до общо 57700 души, от които 34000 са гледали гала концерта, а 23700 – театралния спектакъл.

Артистите от Театрално-музикален продуцентски център Варна приемат тази многохилядна аудитория като признание за своите усилия и разчитат на интерес и към следващите „Споделени представления“.

На 26 март предстои среща с балета „Пепеляшка“ от Сергей Прокофиев, хореография Сергей Бобров“, з. а. на Русия, солисти Елена Свинко, Марчело Пелицони, Павел Кирчев, Пердита Джейн Ланкастър и Анастасия Осокина.

Специалното предложение за 27 март, Световния ден на театъра, е „Калигула“ от Албер Камю, реж. Явор Гърдев. Постановката е отличена с две награди ИКАР 2009 - за сценографията на Никола Тороманов и за майсторското техническо осъществяване на Варненския драматичен театър, както и с наградата АСКЕЕР 2009 за изгряваща звезда на Димо Алексиев в ролята на Калигула. В периода 2008-2012 представлението е играно многократно на варненска и софийска сцена, както и петкратно в Париж (MAC, Maison des Arts Créteil), трикратно на Фестивала NEXT в Белгия (La Maison de la culture de Tournai), двукратно в Центъра "Мейерхолд" в Москва на Фестивала NET (New European Theatre) и двукратно в Скопие на фестивала МОТ (Млад Отворен Театър).

Завесата, както винаги в театъра, се вдига в 19.00.

• Следете "Споделени представления" в YouTube Drama&Opera Varna, страниците Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и Държавна опера Варна / State Opera Varna и фб събитието Споделени представления

 

 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
26.03.2020 г. 17:13
Посетено:
1905
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/31061-spodeleni-predstavleniya-ot-varna-s-mnogohilyadna-auditoriya-v-internet