Сцена / екран / ефир

„Криворазбраната цивилизация” в Театър ВЕСЕЛ – благотворително за Фондация „Искам бебе”

5 март 2020, 18.00 часа, Читалище „Искра” - Велико Търново

„Криворазбраната цивилизация” в Театър ВЕСЕЛ – благотворително за Фондация „Искам бебе”

 

◊ ПОКАНА

В афиша на Театър ВЕСЕЛ, на 5 март, четвъртък, от 18.00 часа в Читалище „Искра” във Велико Търново, благотворително за Фондация „Искам бебе” ще се представи „Криворазбраната цивилизация” – оригинален прочит на българската класическа комедия на Добри Войников.

Спектакълът е съвместен проект на Търновския куклен театър и младите актьори от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. Драматургичната адаптация и диалозите са реализирани от Маргарита Маринова. Постановката и оригиналната звукова картина са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев.

Ролите са поверени на Вероника Калчева, Веселин Врачовски, Сияна-Мария Петрова, Алек Трифонов, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Бояна Узунова, Наталия Начева, Иван Желязков, Симона Димитрова, Маги Станова, Маргарита Маринова (глас) и Веселин Василев (глас).

Спектакълът осмисля възрожденски поучителното в контекста на нашето съвремие, без да прави директни препратки, без да се опира на битово-примитивното и евтино да се заиграва с публиката. Грамотен, умен и мъдър прочит на текста; модерна, елегантна, четивна постановка; блестяща, органична игра. Представлението е в духа на най-истинската ни представа за театъра – изкуството, което забавлява и обогатява.

Постановката е емоционална за зрителя среща с комедията на Добри Войников, която потвърждава старата истина, че талантливо написаната творба пренася своите послания през времето и пространството.

Приходът от спектакъла ще бъде дарен за каузата на Фондация „ИСКАМ БЕБЕ”!

 

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
04.03.2020 г. 16:02
Етикети:
„Криворазбраната цивилизация”Театър ВЕСЕЛДобри Войников
Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”
Фондация „Искам бебе”
Посетено:
828
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30999-krivorazbranata-tsivilizatsiya-v-teatar-vesel-blagotvoritelno-za-fondatsiya-iskam-bebe