Сцена / екран / ефир

Фантомът се завръща на сцената на Музикалния театър

Шедьовърът на Андрю Лойд Уебър на родна сцена - само от 6 до 15 март 2020

Фантомът се завръща на сцената на Музикалния театър

Фантомът и Кристин - Влади Михайлов и Весела Делчева

 

◊ ФАНТОМЪТ СЕ ЗАВРЪЩА НА СЦЕНАТА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

Един от най-мащабните и зрелищни спектакли на 2019-та, носител на „Кристална лира” за най-добър постановъчен екип – мюзикълът „Фантомът на операта” - се завръща на сцената на Музикалния театър – само от 6 до 15 март.

Не пропускайте да съпреживеете шедьовъра на Андрю Лойд Уебър на родна сцена в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър.

В ролята на Фантома гледаме Владимир Грудков и Владимир Михайлов (гост–солист). Кристин се изпълнява от младите звезди на театъра: Весела Делчева, Теменужка Трифонова и Християна Лоизу. В ролята на Раул са Денко Проданов и Александър Панайотов. На сцената на зрелищния спектакъл излизат още: Зорница Дамянова и Катерина Тупарова в ролята на Карлота Джудичели; Христо Сарафов и Тодор Велков в ролята на Ришар Фирмен;  Румен Григоров (Жил Андре), Георги Ханджиев (Убалдо Пианджи ), Калина Ангелова, Людмила Козарева, Деница Шопова (Мадам Жири), Илона Иванова, Десислава Николова (Мег Жири), Лъчезар Лазаров (Жозеф Буке) и други.

"Фантомът на операта" е нео-готическа романтична история, която ни отвежда на сцената на парижката опера през 19-ти век. Младото сопрано Кристин става обект на дълбоките чувства на мистичен герой, обитаващ таен лабиринт под същата сграда. Този, скрит зад бяла маска гений, живее в пълна изолация от света и невидимо ръководи живота в парижката музикална обител. Вечната битка между талант и посредственост е основната тема в тази дълбока и „призрачно“ въздействаща история.

„Фантомът на операта“ е най-касовият мюзикъл на британския композитор Андрю Лойд Уебър. За 34 години от премиерата си досега е представен пред 140 млн. зрители на 166 сцени по цял свят. Премиерата му в България е на сцената на Музикалния театър през януари 2019, където продължава да се играе и досега, заради големия зрителски интерес у нас.   

За първи път "Фантомът на операта" е поставен в Лондон на 9 октомври 1986 година на сцената на Кралския театър. През 1988 година  е премиерата му на Бродуей в театър „Маджестик“, където продължава да се играе и до днес – цели 32 години без прекъсване . През 2012 година  мюзикълът достига завидните 10 000 представления и е вписан в Книгата на рекордите на Гинес за най-дълго игран спектакъл на Бродуей.

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
27.02.2020 г. 13:54
Посетено:
1044
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30973-fantomat-se-zavrashta-na-stsenata-na-muzikalniya-teatar