Сцена / екран / ефир

София Бобчева с премиера на комедията "Бонбон" в Народния театър

На 20 февруари актрисата представя първия си моноспектакъл

София Бобчева с премиера на комедията "Бонбон" в Народния театър

София Бобчева с награда ИКАР 2018

 

◊ „БОНБОН“ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

На 20 февруари звездата от трупата на Народния театър София Бобчева ще има премиера на новия си албум и автобиография „Силиконови чувства“ на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. Това разбира се, е шега, но не съвсем, защото талантливата актриса наистина ще „влезе в кожата“ на поп фолк певица в новия си моноспектакъл "Бонбон".

Режисурата на спектакъла е на Емил Бонев, а интригуващата история на певицата Марчела е създадена от Здрава Каменова. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а музиката – на Стефан Димитров, хореографският дизайн е на Анна Пампулова. Художник на плаката и фотограф е Любомир Сергеев.

Сюжетът на „БОНБОН“ се завърта около влизането на поп фолк певицата Марчела в риалити шоуто „Прозрачната стая”. С надеждата да върне изгубената си популярност и подтиквана от своя съпруг и мениджър, тя прави отчаян опит да се озове отново в светлината на прожекторите, като промотира своя албум и автобиографията си „Силиконови чувства”, излагайки себе си на показ пред милионна аудитория, сама в стая, където чува единствено гласа на Грейт Фадър и неумолимите му въпроси.

Но дали това ще е звездно и приятно преживяване за Марчела, както самата тя очаква или намеренията на шоуто са съвсем различни?

В този един час, позагубилата блясъка си, наивна, будеща много смях певица, ще се срещне с миналото си, ще се изправи срещу избора си, срещу страховете си, ще разкрие тайни и комични истории от абсурдния си живот на поп фолк звезда, които никога не е изричала на глас.

Тази вечер ще промени живота й завинаги. А кой ще спечели от всичко това, знае само Грейт Фадър. Екипът на „Бонбон“ обещава един час смях през сълзи.

София Бобчева е една от най-успешните актриси в трупата на Народния театър. В момента играе в спектаклите „Облог“ от Дейвид Линдзи-Абер, „Танцът Делхи» от Иван Вирипаев, „Аз плащам" от Ив Жамиак, “Мнимият болен” от Жак-Батист Молиер, „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности“ от Максим Горки, „Жана“ от Ярослава Пулинович, „Лунатици“ от Кен Лудвиг. Носителка е на награда ИКАР 2018 за поддържаща женска роля за ролите на Зина от „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности“ от Максим Горки  и Медицинската сестра от„Танцът Делхи“ от Иван Вирипаев, има и номинация “Златен Кукерикон” 2019 за комедийна женска роля за ролята на Олга Книпер в “Ясна поляна” от Миро Гарван на сцената на Театър 199 “Валентин Стойчев”.

Авторката на „Бонбон“ Здрава Каменова е написала над 30 пиеси, сред които „Жената е странно животно”, „Помощ, имам две деца”. „Апетит”, „Късметът на кукувицата" (в съавторство с Мариана Събева), „Танго в космоса” в съавторство с Гергана Димитрова, „Дом за овце и сънища”.

Тя е носител на наградата „Икар“ за драматургия и Националната награда за драматургия „Иван Радоев“, както и на множество международни отличия и като автор, и като актриса.

Нейни пиеси са представяни, играни и издавани на френски, английски, немски, финландски, португалски и се радват на успех благодарение на характерния си език, топлото и обичливо чувство, с което са представени и защитени героите й, и несекващия интелигентен хумор, който не само забавлява, но и дълбае в душите на героите й, докато стигне до най-болезнените им кътчета.

* * *

Премиерата на "Бонбон" е на 20 февруари, а следващите дати на представленията са на 27 февруари, 7, 15 и 28 март.

Билети могат да се закупят на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg.

 

Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
15.02.2020 г. 13:04
Посетено:
2468
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30903-sofiya-bobcheva-s-premiera-na-komediyata-bonbon-v-narodniya-teatar