Сцена / екран / ефир

Куклено-музикално представление “Роден под щастлива звезда”

Тази събота, 15 февруари, от 11 ч. в Кондабайда

Куклено-музикално представление “Роден под щастлива звезда”

 

◊ ПОКАНА

Куклено-музикално представление Роден под щастлива звезда”

Да пътешестваш е много вълнуващо, но още по-вълнуващо е, когато приключенията по пътя ти са споделени с приятели. Кукленото музикално представление „Роден под щастлива звезда” на 15 февруари 2020 г. (събота) от 11 ч. в Кондабайда (гр. София, бул. “Цар Борис III” 238) ще разкрие вълнуващата история на трима необикновени герои, решили заедно да опознаят големия свят. Те ще преодолеят страховете си, ще следват смело порива на своето сърце и ще научат колко силно може да бъде приятелството.

Кукленото музикално представление „Роден под щастлива звезда” е първото от трилогията „Приключения с кораб” по текстове на Туве Янсон, което е по драматизация и режисура на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. Фотографиите на Спасияна Сергиева, които може да разгледате на съпътстващата изложба, ще представят творческия процес по създаването на спектакъла.

Как ли е построен “Корабът на приключенията”? Изненадите за децата и техните родители продължават след представлението с творческата работилница "Да създадем поп-ъп корабче". Тя е подходяща за деца на възраст 5+ и техните родители.

Продължителността на представлението е 50 мин., а на работилничката – 40 мин. Входът включва представление и работилница: за родител с дете – 25 лв. (записване на второ дете – 10 лв). Препоръчително е предварително записване във Facebook: https://www.facebook.com/events/168962714436025/

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура" и с партньорството Фондация "Пространства".  

 

Автор:
Фондация "Пространства"
Публикация:
11.02.2020 г. 12:56