Сцена / екран / ефир

Нова група за импро театър с първо шоу в София тази вечер

Шоуто на Н.А.И.К. "Баба Станка" е с вход свободен

Нова група за импро театър с първо шоу в София тази вечер

 

◊ ИМПРО ТЕАТЪР С ВХОД СВОБОДЕН

Тази вечер е първото импро шоу на новата група за импровизационен театър Н.А.И.К. "Баба Станка" или Национален Ансамбъл за ИмПро Култура "Баба Станка". Групата е създадена от "ХахаХа ИмПро театър" - първата импровизационна театрална група в България.

В ИмПро театъра няма сценарий и предварително зададени роли. Каквото и да се случи, ще се случи само веднъж, само за вас и само заради вас. Буквално. Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо. Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли. В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите.

Най-важният принцип в ИмПро театъра се нарича „Да, и...“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. (Ако партньорът ти изневиделица реши, че имаш две деца и преди операцията си бил жена-сериен убиец, имаш две секунди да станеш точно това, доблестно и безусловно.)

ИмПро театърът иска преди всичко кураж и въображение. Всяко ИмПро е уникално.

Шоуто е с вход свободен на 30 януари от 20:00 ч. в "Клуб за естетическо възпитание на артиста" ("К.Е.В.А.") на ул. "Г.С.Раковски" 114 в София. Водещ ще бъде актьорът от "ХаХаХа ИмПро театър" Живко Джуранов.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
30.01.2020 г. 14:14
Посетено:
2074
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30834-nova-grupa-za-impro-teatar-s-parvo-shou-v-sofiya-tazi-vecher