Сцена / екран / ефир

40 години по-късно: филмът “Блус Брадърс” продължава да радва почитателите на соул музиката

Прожекция в рамките на фестивала „Ах, този мюзикъл”

40 години по-късно: филмът “Блус Брадърс” продължава да радва почитателите на соул музиката

 

◊ СЪБИТИЕТО

Един от най-забавните мюзикъли от 80-те ще предизвика истински комичен екшън в кино „Люмиер Лидл” на 31 януари от 19:00 ч.

Хитовата класика „Блус Брадърс” (“The Blues Brothers”) ще има своя прожекция в рамките на фестивала „Ах, този мюзикъл”, организиран от продуцентите на Киномания. Това лято се навършват 40 години от създаването на филма, който и днес продължава да печели сърцата на милиони хора по света.

Ако трябва да използваме три думи, които най-добре описват този мюзикъл, то със сигурност бихме го определили като смешен, увлекателен и екстравагантен. Тихата лудост, която движи братятa Джейк и Елууд, ще Ви позволи да споделите чудесни моменти на забавление и хлапашко удоволствие, перфектно съчетали комичния екшън и отличните музикални изпълнения.

Сред звездния актьорски състав на филма са едни от най-добрите соул-изпълнители като Джеймс Браун, Арета Франклин и Рей Чарлс, както и джаз легендата Каб Калоуей.

 „Това, което е важно зрителят да запомни от този филм е, че Джон Белуши (в ролята на Джейк) и Дан Акройд (в ролята на Елууд) използват собствената си известност и съсредоточават светлината на прожекторите върху тези страхотни изпълнители”, споделя в свое интервю режисьорът на филма Джон Ландис и допълва, че именно “Блус Брадърс” връщат на мода соул музиката във време, в което публиката слуша предимно диско.

* * *

Билети за „Блус Брадърс” на цени от 6 и 8 лв. може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

 

Автор: Организаторите
29.01.2020 г. 19:24
Посетено: 1632
Етикети: соул музика, филм, прожекция, Киномания, фестивал, “Блус Брадърс”, „Ах този мюзикъл”
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30833-40-godini-po-kasno-filmat-blus-bradars-prodalzhava-da-radva-pochitatelite-na-soul-muzikata