Сцена / екран / ефир

„Авеню Q“ за 50-ти път на сцената на Столичен куклен театър

Режисьорът Уест Хайлър идва в България за юбилея на мюзикъла

„Авеню Q“ за 50-ти път на сцената на Столичен куклен театър

 

◊  СЪБИТИЕТО

„Авеню Q“ - оригиналният Бродуейски мюзикъл, който бе представен за първи път в България през февруари 2017 г., празнува своя 50-ти сценичен рожден ден. Специално за юбилейното представление, на 23 януари от 19:00 ч., в София идва Уест Хайлър - режисьор на мюзикъла.

„Авеню Q“, който бе отличен с награда ИКАР за 2018 г. e забавен спектакъл за възрастни, който третира всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Расизъм, ксенофобия, гейобщество, порно-индустрия - всичко е подложено на добронамерена шега, което води към признаване и преодоляване на предразсъдъците и приемане на различията.

И тъй като това е добър повод за празник, екипът на „Авеню Q“ ще организира after party с много музика, импровизации и "цензурирани" смешки в популярен столичен клуб, което е с вход свободен за всички приятели!

Още един спектакъл на Столичен куклен театър празнува юбилей  – „Бебешка пиеса“, която на 15 януари отбеляза представление номер 200!

Спектакълът за най-малките зрители на възраст от 0 до 3 години е истинско действащо знание, което насърчава развитието на базови умения и познания у децата. Той е полезен не само за малчуганите, но и за родителите - нали тъкмо те трябва да помогнат на малкото дете да направи първия си избор между ДА и НЕ.

 

 

Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
20.01.2020 г. 14:36
Посетено:
1024
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30779-avenyu-q-za-50-ti-pat-na-stsenata-na-stolichen-kuklen-teatar