Сцена / екран / ефир

"Пробен срок" се завръща

На 10 декември спектакълът на Театър 199 отново на сцена

"Пробен срок" се завръща

 

◊ ПОКАНА

На 10 декември 2019 г. от 19:30 часа на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев" можете да гледате отново комедията "Пробен срок" от Николай Гундеров, постановка - Тея Сугарева, сценография - Каролина Далкалъчева, музика - Мартин Каров, а в ролите ще видите: Божидар Йорданов, Георги Спасов, Малин Кръстев и Стоян Младенов.

За Божидар Йорданов ще бъде премиера в спектакъла. Той спечели обявения от театъра кастинг за ролята на „А“. Актьорът завършва тази година НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Иван Добчев и е част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - Благоевград.

През 2014 г. пиесата "Пробен срок" печели четвъртото издание на анонимния конкурс за съвременна камерна драматургия на Театър 199  на името на голямата българска актриса Славка Славова.

Николай Гундеров получава "Аскеер" 2017 за съвременна българска драматургия.

"Веднъж като дете получих едни официални обувки и ги изхвърлих. Оставих си само кутията. Отварях я с незабравимо вълнение и я затварях всеки път към девет часа вечерта. Обикновено в толкова свършва едно театрално представление. Още не съм излязъл от тази кутия. Когато пиша за театър се радвам повече, на думите които съм изхвърлил – зная, че не трябва да се прави боклук, но го правя. В театъра бих  изхвърлил всички думи без две – хумора и въображението, но ако трябва и оттам да съкращавам – бих оставил само въображението – то винаги върви с едно наум – смеха."

Николай Гундеров
 
Комедията „Пробен срок” ни среща с един прекрасен ексцентрик, който иска да върши добро. Въпреки всички препятствия, въпреки притъпените сетива на толкова много  хора в страната ни, въпреки тези, които не искат да го разберат. Той с усмивка следва своя път и ни подсказва, че  времената могат да се променят. Стига да си спомним, че носим и сърца у себе си.

Следващото представление е на 30 януари.
Автор: Театър 199 "Валентин Стойчев"
05.12.2019 г. 23:40
Посетено: 460
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30613-proben-srok-se-zavrashta