Сцена / екран / ефир

Фестивалът Sofia MENAR 2020 с фокус “Сканди Menar”

Още през декември - Menar уикенд в София

Фестивалът Sofia MENAR 2020 с фокус “Сканди Menar”

 

◊ МЕСЕЦ ПРЕДИ ФЕСТИВАЛА - MENAR УИКЕНД

Най-награждаваният египетски филм за последното десетилетие „На края на света” ще открие 12-то издание на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR на 14 януари от 19.00 ч. в Дома на киното. Фестивалът ще продължи до 30 януари, а прожекциите ще бъдат в Дома на киното, Културен център G8, Евро синема и Чешки център – София.

Освен че беше номиниран за „Златна палма” в Кан, дебютът на Абу Бакр Шауки беше избран да представи Египет и в надпреварата за чуждоезичен „Оскар”. „На края на света”  представя историята на обезобразения Бешай, който прекарва по-голямата част от живота си на сметището, където преживява заедно със съпругата си и малцината приятели. След смъртта на жена му, Бешай решава да намери роднините си и тръгва на дълъг път със старото си магаре и симпатичния хлапак Обама.

Фестивалът през 2020 г. ще има специален фокус, насочен към копродукциите между скандинавски страни и държави от Близкия изток.

Организаторите подготвят MENAR уикенд (13-15 декември) в Културен център G8 и Евро синема, който ще включва 9 от любимите заглавия на зрителите от предишни издания на фестивала.

Билетите за откриването на Sofia MENAR 2020 вече са в продажба.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
03.12.2019 г. 13:57
Етикети:
кинофестивалSofia MENAR
Сканди Menar”
На края на света
MENAR уикенд
Посетено:
1159
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30591-festivalat-sofia-menar-2020-s-fokus-skandi-menar