Сцена / екран / ефир

Народният театър "Иван Вазов" гостува на Сити Марк Арт Център с "Контрабасът" от Патрик Зюскинд

Промени в програмата за ноември на Сити Марк Арт Център

Народният театър "Иван Вазов" гостува на Сити Марк Арт Център с "Контрабасът" от Патрик Зюскинд

 

◊ "КОНТРАБАСЪТ" В СИТИ МАРК АРТ ЦЕНТЪР

Само на 18 и 19 ноември от 19:30 ч. в Сити Марк Арт Център гостува Народният театър "Иван Вазов" с

"Контрабасът" от Патрик Зюскинд

Моноспектакъл на Валентин Ганев
Превод - Ирина Илиева
Постановка - Пламен Марков
Сценография - Невена Белева
Музикално оформление - Валентин Ганев
Музикален педагог - Слав Бистрев
Плакат Стефан Десподов
Фото - Бистра Бошнакова, Владимир Луповской

 

Героят на Зюскинд е музикант, влюбен в млада оперна дива. Проблемът му е, че макар и да обича своя контрабас, той е отчаян от неговата незабележимост в оркестъра. Затворен сам в клаустрофобичното пространство на музикалната си стая, той ту се идентифицира със своя инструмент, ту се разграничава, като някъде в движението между двата полюса търси и да намери себе си. Търси го по начин парадоксален и комичен. Пиесата е богата и разнообразна партитура за солист и контрабас, а човек и инструмент, за актьор и предмет. Валентин Ганев „просвирва" тази сложна партия с неочаквани нюанси и обертонове.

. Награда АСКЕЕР 2001, ИКАР 2001 и Първа награда за мъжка роля на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. за Валентин Ганев.

. Първа награда за режисура на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. и ИКАР 2001 за режисура за Пламен Марков.

. Награда за сценография на театралния фестивал в Благоевград през 2001 г. и Втора награда за сценография на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, 2001 г. за Невена Белева.

Премиера - 10 януари 2001 г.

_____

Промени в програмата за ноември на Сити Марк Арт Център

Поради независещи от нас обстоятелства, предварително обявените премиерни дати за спектакъла "Копенхаген" се преместват на 15 и 16 декември 2019 от 19:30 ч.

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
17.11.2019 г. 15:46
Посетено:
1288
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30484-narodniyat-teatar-ivan-vazov-gostuva-na-siti-mark-art-tsentar-s-kontrabasat-ot-patrik-zyuskind