Сцена / екран / ефир

Youth (A-Wake) - съвременен танцов спектакъл на Мириам Енгел

8 ноември 2019, 19 ч., Сцена "Дерида" - София

Youth (A-Wake) - съвременен танцов спектакъл на Мириам Енгел

 

◊ СЪБИТИЕТО

Youth (A-Wake) - съвременен танцов спектакъл на Мириам Енгел

На 8 ноември от 19 ч., гост на сцена "Дерида" (ул.”Цар Самуил” 32 - София) ще бъде Мириам Енгел със своето соло Youth (A-Wake)!

Момент от живота. Печална песен, годишнина, носталгия или обезверяване. YOUTH (A-Wake) е уникален поглед, искрен до сълзи от смях или тъга, в личния живот на един кариерист, перфекционист, неорганизиран, човек. Жена. YOUTH е поетичен и предизвикателен монолог за пространствата на времето и тялото. Прескача между биография и образ и сортиране на лични прозрения чрез физическа виртуозност, пеене и актьорска игра. Използвайки елемента на водата като символ на младост, памет и отражения, Енгел създава огледало на душата, или кристална топка на гадателка, търсейки момент на разговор очи в очи – на внучка с баба, или на една жена със себе си.

Чрез ритъма на ежедневните ритуали спектакълът преминава през свещеното и нечестивото. Адаптирайки класически и канонични музикални композиции, YOUTH (A-Wake) се изправя срещу концепцията за безсмъртие, лутайки се между това да се превърне в реквием за младостта, или празник на вечността.

Хореограф и изпълнител: Мириам Енгел
Музика: Моцарт, Клаудио Монтеверди, Arvo Pärt, Фабиан Андре, Уилбър Шванд, Томер Авраам
Трейлър: https://youtu.be/Zh-jO8__p9U

С подкрепата на Община Йерусалим, културен департамент, Израел и Посолство на Израел в България

Мириам Енгел е Артистичен директор и хореограф на Аngela Dance Co. Israel и „Mazya Dance series” фестивал, Йерусалим, Израел.Създава YOUTH (A-WAKE) в памет на баба си, танцовият артист Дора Мушанова (1920-1994), пионер, артист и преподавател в София, България, в началото и средата на ХХ век.

Автор:
Организаторите
Публикация:
06.11.2019 г. 16:25
Етикети:
Мириам Енгел
съвременен танцов спектакъл
Youth (A-Wake)
Посетено:
738
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30436-youth-a-wake-savremenen-tantsov-spektakal-na-miriam-engel