Сцена / екран / ефир

Артисти правят вариететно шоу в подкрепа на театралния салон в Княжево

Актьори, музиканти, танцьори, циркови артисти на една сцена на 1 ноември

Артисти правят вариететно шоу в подкрепа на театралния салон в Княжево

 

◊ ВАРИЕТЕ С КАУЗА

Независими артисти се включват във вариететното шоу “Случки от горния етаж”, което ще се играе с благотворителна кауза на 1 ноември от 19:30 ч. Каузата е да се възроди театралния салон в столичния квартал "Княжево". Именно на неговата сцена в читалище “Братя Миладинови” на бул. “Цар Борис ІІІ” 375 в София ще се играе и представлението. Организатори и режисьори на вариетето са Екатерина Казакова и Елфира Синсерус.

 

◊ КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ

Във вариетето ще се включат актьори, музиканти и певци, танцьори, циркови артисти. Сред актьорите са Наделина Василева, Велизар Евтимов, Петромил Денев, Краси Кирчев, Коле Китанов, Силвия Стоянова, Невена Денчева и Стела Кръстева. Участващите танцьори са Даяна Милева, Петя Бояджиева, Мария Косса. Ще видим цирковите артисти Тихомир Димитров, Мила Иванова, Николай Райчев, Теодора Георгиева. На сцената ще се качат музикатите и певците Мартин Петрушев, Константин Кучев, Младен Бобев, Милена Иванова, Ален Бенев - КонтраБяс, Александър Гегов, Иво Попов.

 

◊ ИСТОРИЯТА НА ТЕАТРАЛНИЯ САЛОН В КНЯЖЕВО

Организаторите на вариетето искат театралният салон в Княжево отново да приема публика и артисти, както е било през 70-те и 80-те години. Самото място е дарено от Братя Миладинови в далечната 1917 г. за построяване на читалище. Сградата е построена през 1964 г. и е третата по големина в София. Сцената й е с въртящ се диск, който благодарение на инж. Любомир Секулов днес отново функционира.

Преди в читалището е имало театрална група от 40 самодейци. От 1996 до 2014 г. младежите от Театрално студио “Камбана” и техният режисьор Екатерина Казакова правят опити да съживят духа на това място с представления, проекти и бригади за почистване.

 

◊  КАК ДА СИ ЗАКУПИТЕ БИЛЕТ

Входът за вариететното шоу на 1 ноември е 15 лв. Местата са ограничени, а билети може да закупите предварително на тел. 0894 85 99 68, Силвия Стоянова.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
29.10.2019 г. 18:42
Етикети:
Княжевотеатрален салонвариетеЕкатерина Казакова
Театрално студио “Камбана”
Случки от горния етаж
Елфира Синсерус
Посетено:
2184
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30380-artisti-pravyat-varietetno-shou-v-podkrepa-na-teatralniya-salon-v-knyazhevo