Сцена / екран / ефир

Младежки театър „Николай Бинев“ представя нов прочит на класиката „Ромео и Жулиета“

Премиера на 22 и 30 октомври 2019

Младежки театър „Николай Бинев“ представя нов прочит на класиката „Ромео и Жулиета“

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 22 и 30 октомври в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на спектакъла „Ромео и Жулиета“ – нов, различен, младежки и вълнуващ поглед към една от най-великите трагедии на Уилям Шекспир.

Спектакълът стъпва върху изключителния и вечен превод на незабравимия Валери Петров. Режисьор на „Ромео и Жулиета“ е Анастасия Събева, която вече е работила успешно в Младежки театър, поставяйки вълшебния и приказен спектакъл „Алиса в страната на чудесата“ през 2016-а година, който все още e част от репертоара на театъра.

Сценограф и костюмограф на проекта „Ромео и Жулиета“ е Ада Паунова, композитор е Добромир Кисьов, а отговорен за хореографията и сценичния бой е Александър Манджуков.

Част от екипа са и Сава Драгунчев, който е консултант по шекспиров стих, както и Августина-Калина Петкова, която освен като актриса в спектакъла, е и автор на текстовете на песните в „Ромео и Жулиета“.

В спектакъла ще участват, както актьори от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“, така и гост-актьори, които заедно сформират страхотен и изключително талантлив екип. В него по забележителен начин си партнират артисти от различни възрасти и опит.

Актьорският състав на „Ромео и Жулиета“ е следният:

Явор Вълканов, Кремена Деянова, Николай Луканов, Станислава Николова, Боян Арсов, Августина-Калина Петкова, Юлиян Петров, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Велизар Емануилов.

Със специалното участие на Стефан Мавродиев и Койна Русева

*

Проектът е финансиран от програма „Култура“ на Столична община.

 

Автор: Младежки театър „Николай Бинев“
21.10.2019 г. 14:53
Посетено: 1159
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30305-mladezhki-teatar-nikolay-binev-predstavya-nov-prochit-na-klasikata-romeo-i-zhulieta