Сцена / екран / ефир

Прожекция на филма „Градината на Пресвета Богородица" в Седмицата на православната култура

12 октомври, 20 ч., Ателие-книжарница "Къща за птици"

Прожекция на филма „Градината на Пресвета Богородица" в Седмицата на православната култура

 

◊ ПОКАНА

Прожекция на филма „Градината на Пресвета Богородица" в Седмицата на православната култура

Инициативата Седмица на православната култура в София се провежда с благословението на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, с духовната подкрепа на Софийската света митрополия.

Седмицата включва и прожекции на няколко документални филма, посветени на православната вяра, от български автори.

Един от тях е филмът „Градината на Пресвета Богородица" (2018, 65') за ежедневието на светогорските монаси от единствения български манастир на полуострова – „Св. вмчк. Георги Победоносец".

Авторският екип ни отвежда на място, на което времето тече по различен начин, а мнозина го смятат за най-святото на земята. Място, на което молитвата не е спирала повече от 1000 години, а земята е обещана на Божията майка – Градината на Пресвета Богородица.

„Градината на Пресвета Богородица" е дело на творческия екип Силвия Павлова (продуцент) и Борислав Павлов (режисьор).

Камерата повежда зрителя към най-съкровените кътчета на светата обител в откровен разговор с монасите. Последвайте ги в кухнята и се включете в приготвянето на манастирските гозби! Радвайте се на живота и се молете редом с братята. И слушайте. Слушайте тяхната история, философията им, слушайте сърцата им! Ще ви разкажат за един напълно различен свят – уединен и изпълнен с молитви, но и много динамичен.

Вход: свободен, с предварително записване на тел. 02 980 1660.

Кога: 12 октомври (събота), 20 ч.
Къде: Ателие-книжарница "Къща за птици" (ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

* * *


Програмата с всички събития на Седмицата може да видите тук: https://bit.ly/2m20Ukf

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

 

Автор: Изд. Омофор
11.10.2019 г. 13:22
Посетено: 466
Етикети: Силвия Павлова, документален филм, Прожекция на филм, Седмица на православната култура в София, Борислав Павлов издателство "Омофор", „Градината на Пресвета Богородица"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30270-prozhektsiya-na-filma-gradinata-na-presveta-bogoroditsa-v-sedmitsata-na-pravoslavnata-kultura