Сцена / екран / ефир

Музикалният театър открива сезона на 29 септември с юбилеен концерт

Изпълнители от различни поколения на театъра и гост-звезди излизат на сцената

Музикалният театър открива сезона на 29 септември с юбилеен концерт

 

 

◊ СЪБИТИЕТО

Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя, от 17 часа с концерта Влез в моя сън” като жест на признание към своята вярна публика. С него трупата ще отбележи и 60-годишнината на своя главен диригент и художествен ръководител Юли Дамянов.

Заглавието на концерта идва от любовен дует от „Любов и омраза” - опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата „Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани произведения, като увертюрите „Цар и дърводелец” от Лорцинг и „Кандид” от Бърнстейн, фрагменти от мюзикълите „Кабаре” от Кандер и „Уестсайдска история”, както и любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Концертът ще завърши със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и масовата сцена „Маскарад” от началото на второ действие на „Фантомът на операта”от А. Л. Уебър. С тази зрелищна сцена от театърът иска да покани зрителите на поредицата лимитирани спектакли на култовия мюзикъл през месец ноември на сцената на Музикалния театър. (Новите дати на „Фантомът на операта” са между 3 и 17 ноември – билети се продават на сайта и на касата на театъра)

Наред със звездите на Музикалния театър в концерта-спектакъл за началото на новия сезон ще участват и бивши членове на трупата – диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров. Към тях ще се присъедини и певецът Васил Петров.

„Бих се радвал да събера изпълнители от различни поколения в Музикалния театър” – казва диригентът, който работи в театъра от 33 години. „За мен Музикалният театър е любов” - признава той.

Заповядайте на 29 септември от 17 часа на концерта-спектакъл за началото на новия сезон! Билети може да купите през сайта и на касата на Музикалния театър.

*

Преди официалното откриване на сезона, Музикалният театър гостува на 21 септември от 20:00 на Летния театър в Сандански с концерта–спектакъл „Музикална феерия”. Билети - в Туристическия информационен център на града.

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
19.09.2019 г. 13:21
Посетено:
732
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/30165-muzikalniyat-teatar-otkriva-sezona-na-29-septemvri-s-yubileen-kontsert