Сцена / екран / ефир

Шекспирова Паталеница представя „Венецианският търговец“

Шекспирова театрална школа „Петровден“ отбелязва 20 години от създаването си

Шекспирова Паталеница представя „Венецианският търговец“

 

◊ ПОКАНА

На 13 юли от 21:00 ч. ще видим втората постановка от лято 2019 „Венецианският търговец“ с режисьор Калин Ангелов. След успеха, на който се радвахме миналото лято, решихме отново да Ви зарадваме с музикалната феерия на спектакъла. Песните се изпълняват на живо, а музикалният съпровод е от инструментите цигулка, чело, акордеон, китара, укулеле и перкусии.

Мястото отново е  откритата сцена в ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница.

Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов - преподавател по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Поставял на сцените на театрите в Стара Загора, Пловдив, Варна, Театър "София", Театър 199, Сатиричен театър "Алеко Константинов", Театър "Сълза и смях" и др. Участвал като режисьор в свободни театрални проекти, реализирани в независими пространства.

Сценограф е дългогодишния ни партньор Теодора Лазарова. Тя е ментор на сценографската лаборатория „Отворени пространства“ - проект финансиран от Програма Читалища на Европейска столица на културата – Пловдив 2019 – в допълнение към културния продукт на Шекспирова театрална школа „Петровден“. В него обучаващи се творци в областта на театъра създадоха сценографията на „Венецианският търговец“ през 2018. През 2019 г. проектът ще продължи със създаването на сценографията и за спектакъла „Сън в лятна нощ“ с реж. Тери Фендер.

Екип на „Венецианският търговец” от Уилям Шекспир

Мениджър: Инна Церовска
Режисьор: Калин Ангелов
Сценография и костюми:  Теодора Лазарова
Музикален ръководител: Гьорги Георгиев – Антика
Пластика и танц: Миролюба Ивелин Петрова
Техническо обезпечаване: Ани Зомбори, Ангел Савов, Моника Василска, Илина Грозева

В спектакъла участват студенти от Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия, обучаващи се в специалността Музика и театър.

В актьорския екип участват: Константин Икономов, Мария Панайотова, Ивелина Колева, Анатолий Ставрев, Ахмед Юмер, Сава Драгнев, Стефан Зарев, Самуела-Ивана Церовска, Димитър Димитров, Николай Желев, Миролюба Ивелин Петрова, Джесика Стюърт, Едуард Уотчмън, Стоян Додников, Мартина Вълчинова, Гергана Петрова.

 

За представленията ще има организиран транспорт от паркинга на магазин „Била“ (бившето „Пени“), Пазарджик както следва:

- 13 юли - начален час на отпътуване 20:30 ч.

-  26 и 27 юли - начален час на отпътуване 19:30 ч.

* * *

Школата "Петровден" е единствена по рода си в България. 20-годишната ѝ дейност се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти. През изминалата седмица, зрителите успяха да се насладят на спектакъла на студентите на доц. Д-р Пенко Господинов – „Ромео и Жулиета“.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели.

ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон - 1909, Еко-комплекс „Флора“ и жителите на с. Паталеница, Младежки дом Пазарджик, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив.

 

 

Автор:
Инна Церовска
Публикация:
09.07.2019 г. 16:36
Посетено:
1182
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29991-shekspirova-patalenitsa-predstavya-venetsianskiyat-targovets