Сцена / екран / ефир

17 години от премиерата на култовия "Вечерен акт"

За зрителите на юбилейното представление има подготвен специален подарък

17 години от премиерата на култовия "Вечерен акт"

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 9 юли 2019 г., вторник, от 20:00 часа Театър 199 "Валентин Стойчев" ще отбележи 17 години от премиерата на култовия спектакъл "Вечерен акт" по А. П. Чехов. 

Постановката е дело на Съни Сънински, сценографията е на Вечеслав Парапанов, а в ролите ще видим актьорите: Мария Сапунджиева, Съни Сънински и Георги Спасов 

За всички, които ще споделят този празник има специален подарък - книга от поредицата "Сценична версия" от Съни Сънински със снимки, интервюта, рецензии, награди и всичко за спектакъла събрано на едно място.

"Времето минава и бавно напластява цвят след цвят. Портретът ни прелива от багри. Нима не е време за "ВЕЧЕРЕН АКТ", в който да свалим маските и да останем "голи"? Нима не е време за изповед? "Вечерен акт" разкрива душите ни! Но няма нищо лошо докато го правим да се забавляваме до сълзи." 
Съни Сънински - режисьор

За участието си в спектакъла актрисата Мария Сапунджиева е отличена с наградите "Иван Димов" за най-добър млад актьор за 2003 г. и "Золотая муза" 2003 г., а спектакълът получава наградата на публиката на юбилейното десето издание на Международния фестивал на камерните театри и малките театрални форми "Славянски венец" - Москва 2013 г.

Автор:
Театър 199 "Валентин Стойчев"
Публикация:
09.07.2019 г. 14:29
Посетено:
1340
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29988-17-godini-ot-premierata-na-kultoviya-vecheren-akt