Сцена / екран / ефир

Нона Йотова с премиера в Театър 199

"Влюбена, сгодена, изчезнала" е премиерният спектакъл

Нона Йотова с премиера в Театър 199

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 05 юли (петък) от 20:00 часа Театър 199 „Валентин Стойчев” ще представи новата си премиера "Влюбена, сгодена, изчезнала" от Щефан Фьогел - един от най-търсените немскоезични драматурзи.

Преводът е на Владко Мурдаров. Постановката е дело на режисьора Елена Панайотова. Сценография - Елица Георгиева, костюми - Славена Петкова, музика - Милен Апостолов, хореография - Росен Михайлов, аранжимент на песните - Дани Милев. 


В ролята на Дагмар Лудешер ще видим актрисата Нона Йотова, а на сцената ѝ партнира Деян Ангелов, който изпълнява мъжките роли.

• Следващото представление на „Влюбена, сгодена, изчезнала“ е на 18 юли.

 

◊ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Пиесата "Влюбена, сгодена, изчезнала" се поставя за първи път в България.

Искам да съм щастлива
колкото едно рошаво врабче.
Искам да съм красива
колкото едно влюбено сърце.
Нона Йотова

"Всеки от нас, който някога е бил влюбен, може с радост или болка да разкаже, че не съществува някакво ясно дефинирано нещо като ЛЮБОВТА” - казва Щефан Фьогел – най-успешният съвременен австрийски драматург.

И така... Ако искате да научите по какво мъжът прилича на Фолксваген костенурка, защо жените не бива да имат родителски права и дали действително романтиката е убила повече народ от атомната бомба, елате и вижте!

И ще видите какво би могла да търси една зряла жена – Дагмар Лудишер (Нона Йотова), облечена в булчинска рокля, в детската къщичка на дървото в двора на родния си дом.
Там тя пее, свири, смее се, плаче, спомня си, мечтае. Ще играе и лудува, ще танцува с метла (а също и с Джордж Клуни ще танцува), ще бъде звезда, ще бъде зла и добра. Ще мърмори, крещи, ще се люшка между най-различни чувства. Ще философства, ухажва и беснее. Ще класифицира всичките мъже на този свят (Деян Ангелов), които, разбира се, са седем типа: от идиотите, та чак до положителните образци. 

А накрая... КОЛКО ХИТЪР Е ФИНАЛЪТ!

Той, дами и господа, ще ви изпрати изненадани, разчувствани, развеселени и... с мисли за ЛЮБОВ.

 

Щефан Фьогел е роден през 1969 г. в Блуденц, Австрия. След като завършва Бизнес информатика в Цюрих, бързо се ориентира към театъра. От 1993 г. работи като писател и актьор. Започва като автор на текстове за кабаретни програми за театъра във Форарлберг, който създава и в който сам участва. Бързо става известен в Европа с комедиите си, които са вече повече от двайсет. Те се играят в Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Словакия, Полша, България. Навсякъде получава висока оценка за това, че владее до съвършенство всички комедийни, драматургични и психологически правила и умее да изгражда изключително жив диалог, лишен от евтини закачки. 

Щефан Фьогел е автор на книги, пиеси, сценарии. В момента е един от най-търсените немскоезични драматурзи.

 

Автор:
Театър 199 "Валентин Стойчев"
Публикация:
03.07.2019 г. 21:32
Посетено:
1439
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29968-nona-yotova-s-premiera-v-teatar-199