Сцена / екран / ефир

50 пъти "Брудершафт" в Театър 199

Васил Михайлов и Стефка Янорова представят юбилейно на 4 май

50 пъти "Брудершафт" в Театър 199

 

◊ ПОКАНА

На 4 май, събота, от 19.30 ч. Театър 199 „Валентин Стойчев” ще представи юбилейното 50-о представление на "Брудершафт" от Анатолий Крим. Постановката е дело на Асен Шопов, сценография - Владо Шишков, с участието на: Васил Михайлов и Стефка Янорова.

БРУДЕРШАФТ – ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол.

Домът на Степан Николаич. Мебели от съветската епоха, ергенски безпорядък. През прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал... 

Така започва пиесата "Брудершафт". Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Бившата учителка ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява?

Ролите изпълняват мощният актьор Васил Михайлов и ослепителната Стефка Янорова. Те ще ви запленят с убедителната си, задълбочена игра, с която пресъздават надиграването между своите герои.

А режисьорът-доайен Асен Шопов, с деликатно майсторство и прекрасно усещане за чаровното и нежното, разкрива най-тънките нюанси на сюжета. 

Авторът на "Брудершафт" – Анатолий Крим – е сред най-поставяните рускоезични драматурзи на нашето време.

Насладете се на романтичната наздравица на фона на железопътния каданс.

Следващото представление на "Брудершафт" е на 22 юни от 20.00 часа.

 

Автор: Театър 199 "Валентин Стойчев"
03.05.2019 г. 11:23
Посетено: 831
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29546-50-pati-brudershaft-v-teatar-199