Сцена / екран / ефир

Комедиен хит на сезона с премиера в Сити Марк Арт Център

„Том, Дик и Хари“ от Рей и Майкъл Куни – на 24 април от 19:30 ч.

Комедиен хит на сезона с премиера в Сити Марк Арт Център

 

◊ СЪБИТИЕТО

Комедиен хит на сезона с премиера в Сити Марк Арт Център

„Том, Дик и Хари“ от Рей и Майкъл Куни – на 24 април от 19:30 ч.

Още преди да е стъпила на софийска сцена, брилянтната ситуационна комедия „Том, Дик и Хари“ от Рей и Майкъл Куни получи престижното отличие на публиката „Комедиен хит на сезона“ на проведените в края на март в Казанлък „Чудомирови празници 2019“.
 
Спектакълът на Казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ бе предпочетеният от зрителите, изпреварвайки заглавията на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, на Малък градски театър „Зад канала“ – София и на Благоевградския театър „Никола Вапцаров“.  

Още в първите минути на „Том, Дик и Хари“ едно, на вид обикновено семейство, попада в низ от абсурдни и смешни ситуации, от които трябва да се „измъкне“, и всичко това в името на любовта. Пиесата разглежда всички крайности, които сме готови да достигнем за хората, които обичаме.

Спектакълът напомня на зрителите за всички смешни взаимоотношения, които се пораждат между трима братя, между съпруг и съпруга, между племенница и чичо, единствено заради семейната любов и желанието да направиш хората, които обичаш щастливи. И ако това не е достатъчно, за да разсмее всеки зрител, то авторите са се погрижили като са включили и социален работник, сръбски мафиот, отговорен полицай, и откраднат от моргата труп. Хиляди комични перипетии, и абсурдни обрати ще забавляват зрителите на комедията „Том, Дик и Хари“.

. Превод – Андрей Аврамов
. Режисьор – Димитър Стефанов
. Сценограф – Петя Димитрова
. Композитор – Милен Апостолов

Участват:
. Том Кърууд – Сава Драгнев
. Линда Кърууд – Беатрис Благоева
. Дик – Петър Петров
. Хари – Костадин Жеков
. Катерина – Десислава Стоянова
. Андреас – Георги Атанасов
. Даунс – Димитър Гавраилов
. Г-жа Потър – Недялка Раева
. Борис – Ивайло Драганов
 
 
"Всичко е забавно, щуро и съвсем неотразимо!" (в. "Сънди Таймс)
 
"Въпреки ярката комична суматоха, пиесата има какво да ни каже и за човешката същност. Тя улавя онова чувство, което понякога всички изпитваме – че сме просто винтчета в някаква адска машина, чието действие неясно различаваме. Но се въртим, въртим, без да знаем докога. Смехът във фарса неизменно произтича от човешкото отчаяние." (в."Дейли телеграф") 
 
"Това е фарс от най–добро качество. Най-забавното и безгрижно шоу в Лондон." (Би Би Си Лондон)
 
"Преди да се усетите, сцената ви залива с потоци от искряща енергия и смях до сълзи." (в. "Сънди експрес")
 
"В днешните хаотични и несигурни времена, светът на Куни е странно завладяващ. Това е един изобретателен, енергичен и всъщност – щастлив свят." (в."Уиндзор експрес")
 
"Това е един фарс със сгъстена изобретателност, който не разчита на евтини номера, подли трикове и падащи панталони, за да разсмива, но често се усещах физически безпомощен от смях." (в. "Дейли Телеграф")
 
* * *
 
Димитър Стефанов - режисьор
 
Димитър Стефанов е актьор и режисьор в куклени и драматични спектали. Докторант в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и асистент по актьорско майсторство в класа на проф. Румен Рачев. Негови представления се играят както в столични ("Живак" - Сити Марк Арт Център; "Братята" и „Тиква” - Сатиричен Театър „Алеко Константинов”; "Секс за първи път" и "Да бъда или не" - "Сълза и смях"; „Пипи дългото чорапче” - Театър "София", „Разкази от бъчвата II – Жената с главно М” Столичен куклен театър) така и в театри извън София. Режисира с голям успех Stand Up комедии и куклени шоу програми.
 
Милен Апостолов - композитор
 
Милен Апостолов е роден през 1991 г. в Добрич. Магистър по оперно-симфонично дирижиране и по композиция от НМА “Проф. Панчо Владигеров”.  Дирижира Академичния симфоничен оркестър, където прави премиери на много творби, нови за репертоара на състава. Завършил е стажантска програма по дирижиране към Националния музикален театър “Стефан Македонски 2014/2015 г. Дирижира камерни формации и работи с известни български инструментални солисти като Атанас Кръстев, Ангел Николов, Мартин Павлов, Светослав Славчев, Теодора Атанасова, Александър Зайранов, Мартин Зайранов, Василена Атанасова, Санджар Сапаев, Иван Стайков и много други.
Назначен е за щатен диригент във Варненска опера, където има удоволствието да е се потопи в редица сценично-музикални жанрове. Работи със солисти като Егор Мотузов, Юрика Аоки, Павел Кирчев, Иво Йорданов, Бойка Василева, Валреий Георгиев, Пламен Долапчиев, изявени лауреати от престижния Варненски балетен конкурс. Участва в поставянето на балета „Зле опазеното момиче“, работейки с хореографи като Сергей Антонов и Светлана Тоншева и се включва успешно в репертоара на Варненската опера, 2016/2017 г.
Диригент-постановчик на операта на Паисиело "La Serva Padrona" към интернационалния проект на Operosa, Сърбия, България, Черна Гора 2018 г. Поканен е за съвмeстна работа с Плевенската филхармония, 2019 г.
 
Автор на: Първа Симфония “Към Звездите”; музиката за десетки филми, награждавани в едни от най-престижните филмови фестивали в света “Irene”, “Je t’aime papa”, “Powiędło”, “The Last Two Days” и много други; музика за театрални, танцови и мултимедийни спектакли. Автор на албум с детски песни. Автор на детската опера "Огнивото" по поръчка на Държавна Опера - Русе, 2019 г.
 
В селекцията на Forbes Bulgaria 30 под 30 за най-влиятелни млади хора в сферата на културата и изкуството, 2015 г.; Има две номинации за най-добра филмова музика за късометражен филм в Los Angeles CineFest и St. Luis Film Festival, 2017 г.; Участва в конкурс по композиция в Грац /Австрия/, където трио сонатата му се съхранява в Университетската библиотека, 2013 г.; Има номинация “Икар” за авторска музика, 2019 г.
 
 

_____________________________

Сити Марк Арт Център

Адрес:
гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78

 
 
Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
23.04.2019 г. 15:25
Етикети:
Милен АпостоловДимитър СтефановСити Марк Арт ЦентърпремиераКазанлък
ситуационна комедия
Рей и Майкъл Куни
Дик и Хари“
Том
Театър „Любомир Кабакчиев“
Посетено:
956
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29494-komedien-hit-na-sezona-s-premiera-v-siti-mark-art-tsentar