Сцена / екран / ефир

Премиера на „Криворазбраната цивилизация” в Театър ВЕСЕЛ

20 март, 18.00 часа, Читалище „Искра” - Велико Търново

Премиера на „Криворазбраната цивилизация” в Театър ВЕСЕЛ

 

◊ ПОКАНА

В афиша на Театър ВЕСЕЛ, на 20 март, сряда, от 18.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, театърът домакин ще представи своя оригинален прочит на „Криворазбраната цивилизация” - българската класическа комедия на Добри Войников.

Спектакълът е съвместен проект на ВЕСЕЛ и Театралната студия с участието на младите актьори от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.

Постановката и оригиналната звукова картина са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев. Драматургичната адаптация и диалозите са реализирани от Маргарита Маринова. Ролите са поверени на Вероника Калчева, Веселин Врачовски, Сияна-Мария Петрова, Алек Трифонов, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Бояна Узунова, Наталия Начева, Лилия Ангеличева, Иван Желязков, Александра Копаранова, Александра Кияшко, Симона Димитрова, Маги Станова, Маргарита Маринова (глас) и Веселин Василев (глас).

Представлението е емоционална за зрителя среща с комедията на Добри Войников, която потвърждава старата истина, че талантливо написаната творба пренася своите послания през времето и пространството.

Спектакълът осмисля възрожденски поучителното в контекста на нашето съвремие, без да прави директни препратки, без да се опира на битово-примитивното и евтино да се заиграва с публиката. Грамотен, умен и мъдър прочит на текста; модерна, елегантна, четивна постановка; блестяща, органична игра. Представлението е в духа на най-истинската ни представа за театъра – изкуството, което забавлява и обогатява.

 

Автор: Театър ВЕСЕЛ
18.03.2019 г. 13:47
Посетено: 527
Етикети: Велико ТЪрново, Театър ВЕСЕЛ, „Криворазбраната цивилизация”, Премиера, театрална студия Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29212-premiera-na-krivorazbranata-tsivilizatsiya-v-teatar-vesel