Сцена / екран / ефир

„Сблъсък” от Магда Борисова на сцената на Драматичен театър "Сава Огнянов" – Русе

Пиесата се поставя за първи път на сцена и в страната

„Сблъсък” от Магда Борисова на сцената на Драматичен театър "Сава Огнянов" – Русе

 

◊ СЪБИТИЕТО

Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе

представя на 21.02.2019, 19:00 часа

„Сблъсък” от Магда Борисова

Режисьор: Орлин Дяков

С участието на: Татяна Цветкова, Ралица Константинова

Драматургичното действие в „Сблъсък” започва с катастрофа, вследствие на която две жени остават заклещени в колата. Тази сценична ситуация позволява на Магда Борисова да сблъска мислите и чувствата, преживяванията и тайните на двете героини. Те стават пленници на смачканата кола, но и на спотаените истини, които ще станат причина за противоречия и противоборства. Разривите и разприте са начин да се постави като проблем естествената зависимост на човека от недоизказаното, скритото в неговото съзнание.  

Магда Борисова е родена през 1978 г. във Велико Търново, където завършва с отличие биологична паралелка в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. Става магистър по право и защитава следдипломна квалификация по криминология в Софийския университет „Климент Охридски”. Нейната майка Бисера Дживодерова е дългогодишен драматург в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. Магда Борисова е драматург в Драматичен театър „Стоян Бъчваров” – Варна. Нейни пиеси имат сценична реализация в театрите във Варна, Хасково, Шумен и Русе.

 

Автор:
Никола Бенин
Публикация:
13.02.2019 г. 09:46
Посетено:
828
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29021-sblasak-ot-magda-borisova-na-stsenata-na-dramatichen-teatar-sava-ognyanov-ruse