Сцена / екран / ефир

Премиера на "Предградие" от Ерик Богосян

16 и 23 февруари, 19:30 ч., Сити Марк Арт Център

Премиера на "Предградие" от Ерик Богосян

 

◊ СЪБИТИЕТО

Театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък

представя

"Предградие" от Ерик Богосян
 
Режисьор: Ованес Торосян
 
С участието на: Александър Митев, Беатрис Благоева, Георги Атанасов, Ивайло Драганов, Ивелина Павлова, Костадин Жеков, Милен Вангелов, Недялка Раева, Петър Петров, Сава Драгнев
 
Премиера на 16 и 23 февруари от 19:30 ч. в Сити Марк Арт Център
 
Защо тази пиеса? Написана през 90-те години на миналия век, тя все още остава актуална с темите си, които разглежда. С героите си, които са живи и истински. Те са сред нас. Може би ние сме тези герои, но не подозираме. Това е една история за мечтите, за любовта, за ревността и завистта. История за незначимото значимо. Трагедия, разказана с езика на младите, със средствата на съвременния театър, в който зрителят е свидетел, а не наблюдател. Свидетел, защото историята пряко го интересува и не го занимава с излишни "театрални похвати”, а се фокусира върху темата и живите герои по аскетичен начин, без да спестява нищо. Предградията, такива каквито са - това е нашето Предградие.
 
„Пиесата „Предградие“ разказва за младежите от крайните квартали. Независимо дали са на Чикаго или Казанлък - проблемите са едни и същи. Актьорите от Казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ са на еднаква възраст с героите на Богосян. Режисьорът Ованес Торосян е малко по-голям от тях. Това, разбира се, не е достатъчно за да им повярваме. Но начинът, по който екипът работеше върху този текст, е повече от убедителен и зрителите сами ще се уверят в това. През цялото време на репетициите имахме усещането, че гледаме едновременно скрита камера в задния двор на някой блок, но не ни напускаше и усещането, че се намираме в Театър. Не знам дали ще запомните имената на младите актьори. Сигурен съм обаче, че ще запомните техните физиономии, тяхната страст и ярост, с която живеят на сцената. Тяхното неистово желание да разкъсат дебелата паяжина, която ги е увила като в пашкул и да усетят вкуса на истинския живот. Това не се среща всеки ден на сцената. Елате и ги вижте.“ - казва продуцентът на спектакъла Димитър Кабаков, който е директор на Казанлъшкия театър.
 
 

_________

Сити Марк Арт Център

Адрес: гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса: 02/ 955 74 78

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
11.02.2019 г. 16:51
Посетено:
1198
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/29010-premiera-na-predgradie-ot-erik-bogosyan