Сцена / екран / ефир

"Лудориите на Малък Сечко" в Театър ВЕСЕЛ

9 февруари, 11.00 часа, Читалище „Искра“ - Велико Търново

"Лудориите на Малък Сечко" в Театър ВЕСЕЛ

 

◊ ПОКАНА

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 9 февруари от 11.00 часа в Читалище „Искра“ във Велико Търново очакват скъпи гости... Със спектакъла „Лудориите на Малък Сечко“ търновските актьори ще изненадат своите най-верни театрални почитатели.

Сценарият е дело на Маргарита Маринова. Постановката е на Веселин Василев, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а маските – на Лидия Къркеланова. Музикалната картина е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

В основата на сценария са класически стихове и народни притчи за мартеницата. Децата ще се срещнат с познатите на всеки българин персонажи – Голям Сечко Януари, Малък Сечко Февруари, както и вечно спорещите ветрове на Баба Марта – топлият вятър, който бил червен и се наричал Летник и студеният вятър, който бил бял и се наричал Зимник. Ще пристигнат смелите кокичета Кок и Че, заедно с красивата и суетна Теменужка, с веселия Кукуряк, с талантливия Минзухар и разбира се, очакваните от всички – любимите Пижо и Пенда. Дори за миг ще зърнем Пролетта…

Заповядайте!

_________

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Автор:
Куклен театър ВЕСЕЛ
Публикация:
08.02.2019 г. 14:38
Етикети:
Посетено:
1102
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28994-ludoriite-na-malak-sechko-v-teatar-vesel